Στις Αμαζόνες θα συνεχίσει την καριέρα της η Κάρλα Μορέιρα Ντε Σόουζα. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας ανακοίνωσε την απόκτηση της Βραζιλιάνας ακραίας για τον επόμενο χρόνο.

Η 26χρονη έχει αγωνιστεί σε Γαλλία και την περυσινή περίοδο στην Ισπανία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Την έναρξη της συνεργασίας του με τη Βραζιλιάνα αθλήτρια Carla Moreira de Sousa ανακοινώνει ο ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ. Υπογραμμίζεται ότι η Carla αγωνίζεται στη θέση και ακραίας και διακρίνεται για το πάθος της και τις επιθετικές της ικανότητες.

Φεύγοντας από την πατρίδα της στα 21 της, είχε ήδη γνωρίσει ομαδικές διακρίσεις με τη Volei Nestle/Ocasco, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων και τη δεύτερη θέση στο Κύπελλο Συλλόγων Νοτίου Αμερικής.

Εν συνεχεία, αγωνίστηκε τρία χρόνια στην ισπανική Superleague και δύο χρόνια στη γαλλική Ligue B, πρωταθλήματα στα οποία διακρίθηκε ατομικά, κερδίζοντας πολλές φορές τον τίτλο των MVP αγωνιστικών.

Την περυσινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Carla αναδείχτηκε, βάσει του index, τέταρτη καλύτερη ακραία (τρίτη στην κανονική περίοδο), πέμπτη σκόρερ την κανονική περίοδο, με την έκτη καλύτερη επίδοση πόντων ανά σετ (4,08). Κατέκτησε τον τίτλο της MVP την έβδομη αγωνιστική και ήταν στην καλύτερη επτάδα σε τρεις αγωνιστικές.

Στις πρώτες της δηλώσεις η Carla Moreira de Sousa επισημαίνει ότι: «Αναμένω με ανυπομονησία την έλευσή μου στην Ελλάδα για λογαριασμό των ΑΜΑΖΟΝΩΝ. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε υπέροχη δουλειά και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Το ΔΣ καλωσορίζει την Carla στην οικογένεια των Αμαζόνων και της εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με τα χρώματα της ομάδας μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Και επίσημα στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν