Η Κύμη απέκτησε τον Μοχάμεντ Ελ-Αμίν ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο την περιφερειακή γραμμή των νεοφώτιστων στην Α1. Την περασμένη σεζόν με την Κηφισιά είχε κατά μέσο όρο 13.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.5 σε 19 παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: « Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία με τον αθλητή Muhammad El-Amin. Ο Αμερικάνος παίκτης είναι 29 χρονών(γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1987), έχει ύψος 1.93μ. και αγωνίζεται ως small forward και ως shooting guard.

Ο El-Amin είναι ...παλιός γνωστός του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έχει αγωνιστεί σε δύο ομάδες της basket league. Ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας την σεζόν 2014/15 και αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας. Με την φανέλα της Πάτρας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, που τις εξαργύρωσε υπογράφοντας στην Ιταλική Καζέρτα στο τέλος της χρονιάς. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε να επιστρέφει στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Κηφισιάς. Για άλλη μια φορά ήταν πολύ καλός, όντας διαρκής απειλή για το αντίπαλο καλάθι. Στις αρχές Μάϊου συμφώνησε να μετακομίσει για μικρό διάστημα στο Κατάρ και την Al Sadd Doha. Πριν έρθει στην Ελλάδα είχε αγωνιστεί επίσης σε τρεις ομάδες της Ουγγαρίας(PVSK, Alba Fehervar και Kormend), στο Ισραήλ(Maccabi Kiryat Gat) και στην Ιταλία(FMC Ferentino).

Ο El-Amin λοιπόν είναι πλέον παίκτης της Κύμης και αποτελεί μια ποιοτική μεταγραφή που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο 29χρονος γκαρντ δεν είναι ένας «γρίφος» αλλά ένα παίκτης που το τεχνικό τιμ του ΓΣ Κύμης γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει. Στην καλή του μέρα είναι ένα επιθετικό όπλο που δεν μπορεί να το σταματήσει εύκολα ο αντίπαλος, καθώς μπορεί να σκοράρει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον τα μακριά του χέρια και τα αθλητικά του προσόντα του επιτρέπουν να είναι πολύ καλός και στην άμυνα. Να σημειώσουμε ότι οι δύο ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκε, στις οποίες ήταν μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια», δεν ήταν ομάδες που πάλευαν για την σωτηρία, αλλά διεκδικούσαν θέση στην 8άδα του πρωταθλήματος. Τέλος, να αναφέρουμε ότι έχει μείνει πλέον ελεύθερη μία θέση ξένου παίκτη για την ομάδα της Κύμης, με τους διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο να ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για να την καλύψουν.
»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσιριγώτης: «Δεν αποκλείεται έκπληξη στη βαθμολογία της Stoiximan GBL - Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Θεσσαλονικείς»

Τετράδα για ΠΑΣ Γιάννινα, «γκέλα» για Παναθλητικό

Παπανικολόπουλος: «Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά και τους συνεργάτες μου, πάρα πολύ καλό παιχνίδι»

ΜακΚόλουμ: «Βλασφημία να θεωρείς τον Παναθηναϊκό καλύτερο χωρίς Ναν - Oι ατάκες για Σλούκα, Χέιζ-Ντέιβις και Γιαμπουσέλε

Μαρούσι: Χωρίς Ιορδάνου με Ολυμπιακό, τελευταία στιγμή για Τζάκσον - Γουόκερ: «Κανένα ματς δεν έχει κριθεί πριν γίνει»

Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, πολύ σημαντική νίκη - Υπήρχε μεγάλη ηρεμία στον πάγκο»

Ξανθόπουλος: «Ήταν καρμπόν όλο αυτό που γινόταν, ο Κολοσσός ήταν πιο εύστοχος στις βολές»

Ζιάγκος: «Καταρρεύσαμε και πνευματικά, δεν ξέρω αν είμαστε τόσο μαλθακή ομάδα»

Αιχμηρός Τρινκιέρι: «Φανταστείτε πώς θα νιώθατε αν συνεχώς διαβάζατε ότι η εταιρεία σας ψάχνει κάποιον για τη θέση σας»!

Λούκιτς: «Δεν μπορείς να παίζεις στο πρώτο μέρος σαν τον Τζέισον Κιντ και στο δεύτερο σαν παίκτης τρίτης κατηγορίας»!