Βολεϊμπολίστρια του ΑΟ Θήρας έγινε την Τετάρτη η Γιαδίρα Φερνάντα. Οι Κυκλαδίτισσες ανακοίνωσαν την απόκτηση της 23χρονης διεθνούς Περουβιανής πασαδόρου για τον επόμενο χρόνο, ώστε να βοηθήσει τις νησιώτισσες να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη Volley League γυναικών.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Φερνάντα αγωνίστηκε στην ιταλική Περούτζια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΑΟ Θήρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τη διεθνή αθλήτρια του Περού, Γιαδίρα Φερνάντα, για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026 Volley League γυναικών.

Γεννημένη στις 19/11/2002 στη Λίμα, η Γιαδιρα Φερνάντα Αντσάντε Πένια, όπως είναι το πλήρες όνομα της 23χρονης πασαδόρου (1.80μ.), με την ποιότητα του παιχνιδιού της αναμένεται να ενισχύσει σημαντικό το έργο της ομάδας μας για διάκριση. Μετά το ντεμπούτο της στο βόλεϊ σε ηλικία 15 ετών στην περουβιανή Tupac Amaru, η διεθνής μας άσος μεταπήδησε το 2019 στην Universidad San Martin.

Ακολούθησε η επιτυχημένη της παρουσία στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ, όπου ως παίκτρια των Iowa Western Community College και Marquette University αναδείχθηκε δύο φορές “Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς” και “Κορυφαία πασαδόρος Big East Conference 2022-23”. Τελευταία ομάδα της Γιαδίρα Φερνάντα ήταν η ιταλική Περούτζια.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχει αφήσει το "στίγμα" της ως αρχηγός, οδηγώντας το 2018 το Περού στην κατάκτηση του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος U-18 στο Μεξικό, όπου αναδείχθηκε καλύτερη πασαδόρος της διοργάνωσης.

Στις πρώτες της επίσημες δηλώσεις ως "μαέστρος" του ΑΟ Θήρας η Φερνάντα τόνισε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που αρχίζω τη νέα σεζόν στην Ελλάδα και θα γνωρίσω νέα πρόσωπα στην ομάδα και στην κοινότητα. Ανυπομονώ να δω τα καταπληκτικά πράγματα που θα κάνουμε φέτος με τον ΑΟ Θήρας".

Η διοίκηση καλωσορίζει θερμά τη Φερνάντα στην οικογένεια του ΑΟ Θήρας και της εύχεται μια πετυχημένη σεζόν, χωρίς τραυματισμούς και πολλές διακρίσεις με την ομάδα μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βουρδέρης: «Απίστευτη χαρά και ανακούφιση, διότι έχει περάσει πολλά από την αρχή της σεζόν»

Μαμάης: «Η ομάδα έδωσε την ψυχή της, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας»

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το όγδοο: Η Χρυσή Βίβλος του Λιγκ Καπ

Άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ με μυθικό Ατανασίγιεβιτς και σήκωσε ξανά το Λιγκ Καπ ο ατσάλινος Ολυμπιακός!

Έπεσε... μαύρο στο «Ανδρέας Βαρίκας» - Προσωρινό πρόβλημα ηλεκτροδότησης στον τελικό του Λιγκ Καπ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Για την εκδίκηση και το... πρώτο League Cup o «δικέφαλος» για το back to back οι «ερυθρόλευκοι»

Κόντρα στην Μπράγκα στους «16» του Challenge Cup βόλεϊ γυναικών ο Παναθηναϊκός

Στο «Ανδρέας Βαρίκας» και χωρίς κόσμο ο τελικός του League Cup - Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Αντιπρόεδρος ομάδας βόλεϊ ΠΑΟΚ: «Δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε στην έδρα του Ολυμπιακού»

Εξοργισμένοι στον ΠΑΟΚ για την αλλαγή του τελικού του Λιγκ Καπ