Το… κουβάρι της πολυσυζητημένης ιστορίας με την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ «ξετύλιξε» στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του οποίου, από τις 31 Μαρτίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, είχε προτείνει στον Νίκο Γκάλη να δοθεί το όνομά του στο κλειστό του Αμαρουσίου, με τον ζωντανό θρύλο του μπάσκετ να δέχεται με χαρά!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κοντονής, τον περασμένο Ιανουάριο, αποφάσισε πως πρέπει, επιτέλους, έστω και με 20 χρόνια καθυστέρηση, να τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, θυμίζουμε, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, είχε πάρει το ΟΚ, για να ονομαστεί το ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης», αλλά ο τότε γενικός γραμματέας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είχε αντιδράσει σφόδρα, καθώς θεωρούσε πως δεν γίνεται να δοθεί το όνομα ενός ανθρώπου που βρίσκεται εν ζωή σε ένα γήπεδο… Η τιμή αυτή, λοιπόν, έμεινε στον αέρα.

Πριν λίγους μήνες, λοιπόν, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Βέργης, ο κ. Κοντονής εισηγήθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό να δοθεί το όνομα του Γκάλη στο μεγαλύτερο και πιο όμορφο γήπεδο μπάσκετ της χώρας, με τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει «προχώρα το» με ενθουσιασμό. Φτάνουμε, έτσι, στις 31 Μαρτίου, όπου ο υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ζητάει συνάντηση με τον Νίκο Γκάλη, όπως και έγινε. Ο κ. Κοντονής λέει τη σκέψη του στον Νίκο Γκάλη, με τον δεύτερο να δέχεται αμέσως με μεγάλη χαρά. Την περασμένη βδομάδα, δε, ο υπουργός αναζητά τη σύμφωνη γνώμη του ΟΑΚΑ και παίρνει το «πράσινο φως» ΚΑΙ της ΕΟΕ ΚΑΙ του Δήμου Αμαρουσίου, για να επέμβει και πάλι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος…

«Πατώντας» πάνω στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εκποιεί το γήπεδο, ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε για άλλη μία φορά ξεκάθαρο πως δεν θεωρεί πως ο Νίκος Γκάλης είναι μύθος… Την ίδια στιγμή, με ξεκάθαρα ειρωνικό ύφος, ο κ. Κοντονής είπε στον Βασίλης Βέργη για το θέμα: «Δεν πιστεύω ποτέ ότι η ΕΟΚ είναι δυνατόν να τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτή την κυβερνητική απόφαση. Ακόμη κι αν το δω σε επίσημη ανακοίνωσή της ΕΟΚ θα δυσκολευθώ να το πιστέψω γιατί γνωρίζω την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του Νίκου Γκάλη για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube