Έπειτα από το πολύ απαιτητικό και συνάμα κοπιαστικό παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Παρασκευής, λίγοι ίσως περίμεναν ότι λιγότερο από 48 ώρες μετά, ο Ολυμπιακός θα πάει με το πόδι πατημένο στο… γκάζι στο παιχνίδι με το Λαύριο. Βάζοντας στην εξίσωση το ότι ακολουθεί διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και την δεδομένη αξία και δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, οι περισσότεροι περίμεναν μία δύσκολη αποστολή. Στην πράξη τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ πιο απλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαίρεση τα πρώτα επτά-οκτώ λεπτά όπου το Λαύριο πρόβαλε μια κάποια αντίσταση, έπαιξαν πολύ καλό και σύγχρονο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ και δεν άφησαν περιθώρια. Κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο όπου πέτυχαν 39 πόντους και δέχθηκαν μόλις 13, ήταν απολαυστικοί. Σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και δημιούργησαν έστω και μία ασίστ οι εννέα εξ’ αυτών. Σούταραν εξαιρετικά στα τρίποντα (50%), είχαν καλή αναλογία ασίστ/λαθών (22-11 με τα 6 σφάλματα να προέρχονται λόγω χαλάρωσης στο τέλος), έβαλαν 48 πόντους μέσα από την ρακέτα, 15 από αιφνιδιασμό και άλλους 20 από λάθη αντιπάλου. Την ίδια ώρα η άμυνα έβγαζε εκτός ρυθμού τα ατού του Λαυρίου, σαν άλλη… Ρεάλ, είχε 3/22 τρίποντα και μόλις 7 ασίστ, οι 6 από τον Μουράτο.

Ο Ντόρσεϊ συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια μετά το «ξέσπασμά» του κόντρα στην Ρεάλ, οι Γουόκαπ-Σλούκας οργάνωσαν και εκτέλεσαν, ο Φαλ ήταν φόβητρο στις δύο ρακέτες, ο Λαρεντζάκης για ένα ακόμα ματς πολύτιμος, ενώ κανείς από τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ζαν Σαρλ και ΜακΚίσικ δεν υστέρησε. Το παιχνίδι βοήθησε για να πάρει αρκετό χρόνο και ο Λούντζης. Αξίζει όμως να σταθεί κανείς στον Γιώργο Πρίντεζη, και όχι μόνο γιατί με τους 11 πόντους που πέτυχε πέρασε στην 11η θέση όλων των εποχών στο πρωτάθλημα με 3539 πόντους. Ο αρχηγός, έχει αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του, απολαμβάνοντας το μπάσκετ, είτε παίζει 8, είτε 18 λεπτά. Όποτε μπαίνει στο παρκέ προσφέρει με την εμπειρία και την καλή κατάσταση που βρίσκεται, ποιοτικές λύσεις και σημαντικές ανάσες στον βασικό και αναντικατάστατο πλέον Βεζένκοφ.



Η εξέλιξη του 26χρονου φόργουορντ τον γεμίζει χαρά και στον τρόπο που αντιμετωπίζει ο «Πρι» τις νέες συνθήκες, αντικατοπτρίζεται ή αν θέλετε πηγάζει το «μυστικό» του πολύ καλού ξεκινήματος στην σεζόν. Άσχετα με το πώς αυτή θα καταλήξει και τι θα καταφέρουν στο τέλος ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του. Ο Ολυμπιακός, εκτός από μια πολύ καλά δομημένη και με ρόλους ομάδα που έχει «κορμό» οκτώ παικτών από πέρυσι, που ενισχύθηκε με ποιοτικές, εύστοχες και πιο ακριβές προσθήκες το καλοκαίρι, είναι ξανά ένα σύνολο που του αρέσει αυτό που κάνει. Που απολαμβάνει το μπάσκετ που παίζει, έχει χαρούμενους και ήρεμους συντελεστές και ανυπομονεί για το επόμενο παιχνίδι.

Μία ομάδα που ξεχειλίζει από κίνητρο, λόγω ΚΑΙ της δυνατότητας να διεκδικήσει πλέον δύο ακόμα στόχους, αλλά και της σταθερότητας-του οράματος που έχει η διοίκηση. Αυτό βγαίνει στο παρκέ με μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, με δυνατότητες για περαιτέρω βελτίωση. Αυτό το εισπράττει ο κόσμος, που ευχαριστιέται αυτό που βλέπει και σίγουρα θα το στηρίξει περισσότερο, μετατρέποντας το ΣΕΦ ξανά σε μία δυνατή έδρα-δύσκολο προορισμό για τον οποιονδήποτε. Έστω και πρόωρα, όλα τα παραπάνω είναι το πρώτο παράσημο της σεζόν για τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει και το προνόμιο, όποτε κρίνει αναγκαίο, να προσθέσει ένα ακόμα «κομμάτι» στο παζλ, ώστε να το βελτιώσει ακόμα περισσότερο ή αν θέλετε να το τελειοποιήσει. Αρκεί να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού το σημαντικότερο, μετά την υγεία, στοιχείο. Να είναι όλοι χαρούμενοι.

Υ.Γ.: Η αποστολή στην Βαρκελώνη είναι η πρώτη μακριά από την Ελλάδα και αυτονόητα είναι δύσκολη απ’ όλες τις απόψεις. Με παρακαταθήκη το 2/2, ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει το μπάσκετ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ο,τι βγει. Ενδεχόμενη ήττα δεν τον πληγώνει, ενδεχόμενη νίκη τον απογειώνει. Ζητούμενο της πρώτης διαβολοβδομάδας είναι η νίκη απέναντι στην Ζαλγκίρις. Αν το βράδυ της Παρασκευής το ρεκόρ είναι 3-1, μια χαρά θα είναι το πρόσημο…

Υ.Γ.2: Τα πολλά συνεχόμενα λάθη στο τέλος του αγώνα, είναι δώρο στα χέρια του κόουτς Μπαρτζώκα για τις επόμενες προπονήσεις. Μετά από μία τόσο άψογη εμφάνιση, ορθώς ο προπονητής στάθηκε σε αυτά, διότι ζητούμενο είναι να μην χαθεί καθόλου η συγκέντρωση και η σταθερότητα. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν πολλές προπονήσεις ανάμεσα στα παιχνίδια, όλο το σαραντάλεπτο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο 100%.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube