Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα θα βάλει την Κυριακή, σε ηλικία 37 ετών, ένας από τους πιο ταλαντούχους Ρώσους ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για τον Αντρέι Αρσάβιν, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται με τη φανέλα της Καιράτ στο Καζακστάν. Στο παρελθόν έχει παίξει για τις Ζενίτ, Άρσεναλ και Κρασνοντάρ, ενώ παράλληλα έχει χριστεί διεθνής 75 φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 2007. Αν και είχε πρόταση από τη Μπαρτσελόνα, ο ρώσικος σύλλογος αρνήθηκε να τον πουλήσει εκείνη την περίοδο, κάτι που τελικά συνέβη την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της σεζόν 2008-09, όταν η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση στη Ζενίτ για τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στο Λονδίνο με τους «κανονιέρηδες» μέτρησε 105 εμφανίσεις και 23 γκολ. Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ζενίτ. Στη συνέχεια, μετά από ένα πολύ σύντομο πέρασμα από την Κρασνοντάρ, πήγε στο Καζακστάν και την Καϊράτ, με την οποία πραγματοποίησε 76 εμφανίσεις τα τελευταία τρία χρόνια, σκοράροντας 30 γκολ και φορώντας τη φανέλα της θα αποχωρίσει από την ενεργό δράση.



Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube