• Πιστεύουν κάποιοι ότι σε αυτό το δίμηνο του 2022 ο Ελ Αραμπί δεν παίζει πολύ στον Ολυμπιακό επειδή δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι. Ότι δηλαδή γι΄ αυτό το λόγο δεν τον βάζουν να παίξει πολύ μετά τις γιορτές, οπότε και έχουν σταματήσει, προς το παρόν τουλάχιστον, οι συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

• Ας δούμε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα κι όχι το τι πιστεύει ο καθένας…

• Ο Ολυμπιακός έχει δώσει μετά τις γιορτές 12 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρώπη.

• Ο Ελ Αραμπί έχει παίξει και στα 12 αυτά παιχνίδια. Στα έξι βασικός: 90 λεπτά στο 0-0 με τον Απόλλωνα 0-0, ένα ημίχρονο στο 1-2 από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, 69 λεπτά στο 2-0 με τον ΠΑΣ, 62 λεπτά στο 3-1 με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα, 53 λεπτά στο 3-1 με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο και 90 λεπτά με το Βόλο. Και στα άλλα έξι αλλαγή: μπήκε στο ημίχρονο στο 0-0 με τον ΠΑΟ, στο 86’ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, στο 65’ στο 3-0 με τον Ιωνικό, στο 80’ στο 1-0 με την ΑΕΚ, στο 72’ στο 1-2 από την Αταλάντα και στο 67’ στο 0-3 από την Αταλάντα.

Ο απολογισμός για τον Αραμπί σε αυτά τα 12 παιχνίδια ήταν ένα γκολ στην ήττα 1-2 στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, μία ασίστ στο διπλό στο Βόλο στο γκολ του Βαλμπουενά και συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ στο 3-1 με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα (από δικά του σουτ και κεφαλιά, οι Βαλμπουενά και Ροντρίγκες πήραν ριμπάουντ και σκόραραν). Επιπλέον βοήθησε στη νίκη επί της ΑΕΚ καθώς μπήκε στο 80’ και στο 84’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το μοναδικό γκολ.



• Πάμε τώρα και στον Τικίνιο. Σε αυτά τα 12 παιχνίδια μετά τις γιορτές έχει παίξει και αυτός στα έξι ματς βασικός και στα έξι αλλαγή, όπως ο Αραμπί! Βασικός: 85 λεπτά στο 0-0 με τον ΠΑΟ, 86 λεπτά στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, 65 λεπτά στο 3-0 στον Ιωνικό, 80 λεπτά στο 1-0 με την ΑΕΚ, 72 λεπτά στο 1-2 από την Αταλάντα και 74 λεπτά στο 0-3 από την Αταλάντα. Κι αλλαγή: μπήκε στο ημίχρονο στο 0-0 με τον Απόλλωνα, στο ημίχρονο στο 1-2 από τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, στο 69’ στο 2-0 με τον ΠΑΣ, στο 62’ στο 3-1 με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, στο 53’ στο 3-1 με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, στο 76’ στο 1-0 στο Βόλο.

Ο απολογισμός για τον Τικίνιο σε αυτά τα 12 παιχνίδια είναι τέσσερα γκολ, με ΠΑΣ, ΠΑΟΚ, Ιωνικό (πέναλτι), Αταλάντα. Επιπλέον βοήθησε στο διπλό στο Βόλο, αφού μπήκε στο 76’ και στο 81’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το μοναδικό γκολ.

• Συνεπώς: ο Μαρτίνς έχει μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους δύο σέντερ φορ σε αυτό το δίμηνο μετά τις γιορτές. Κι οι δύο έχουν από έξι ματς βασικός και έξι ματς αλλαγή ο καθένας! Με τους δύο άσους να έχουν ίδια βοήθεια στην ομάδα κι από πλευράς συμμετοχής σε γκολ! Μάλιστα, τους δοκίμασε και τους δυο μαζί τόσο σε ένα ολόκληρο 90λεπτο, όσο και σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά η ομάδα δεν τράβηξε με 4-4-2.

• Η διαφορά είναι ότι ο Τικίνιο παίζει βασικός στα πιο σημαντικά ματς, στα ντέρμπι, στα ευρωπαϊκά και στα στα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και σημαίνει κατά κάποιο τρόπο ότι στο πλάνο του Μαρτίνς αυτή την περίοδο είναι πιο βασικός ο Βραζιλιάνος. Κατά την γνώμη μου, δικαιολογημένη επιλογή, αφού δείχνει σε πιο καλή κατάσταση, είναι πιο μάχιμος από τον Αραμπί.

Άσχετο: Τι θυμήθηκα κι εγώ τώρα. Μία απόφαση της ΟΥΕΦΑ τον Δεκέμβριο για παραβάσεις της Αταλάντα σε θέματα ντόπινγκ κοντρόλ. Εξυπακούεται ότι δεν θέλω να υπονοήσω τίποτα για τον ιταλικό σύλλογο. Απλά το θυμήθηκα, ψάχνοντας κάτι άλλο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, απ΄ όπου και η σχετική φωτογραφία, από την οποία προκύπτει ότι για τον ίδιο λόγο έγιναν «συστάσεις» και στη Λιλ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube