Την εντός έδρας ήττα (1-3) γνώρισε ο Άρης από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Ελάχιστοι ήταν οι παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι ξέφυγαν από τη μετριότητα. Αντίθετα, αρκετοί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Με τους Ροζ και Σούντγκρεν -δύο δεδομένα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές- να... μονομαχούν για το «χρυσό βατόμουρο».

Αναλυτικά, η κριτική των παικτών του Άρη (με «άριστα» το δέκα):

Κουέστα (5): Έχει δεχτεί τρία γκολ (τα δύο πέναλτι), στα οποία δεν φέρει ευθύνη. Εν αντιθέσει με το λάθος του στο 79' (μεταβίβαση προς τον Σιμάνσκι) που, βέβαια, διόρθωσε ο ίδιος.

Σούντγκρεν (4): Το χειρότερό του παιχνίδι στη φετινή σεζόν. Δικαιολογείται εν μέρει λόγω των ανεπαρκών ντουμπλαρισμάτων που του παρείχαν οι συμπαίκτες του. Ωστόσο και πάλι το δεξί άκρο της άμυνας (την κάλυψη του οποίου είχε αναλάβει) αποτέλεσε τη «μαύρη τρύπα» της ομάδας του. Φέρει τεράστια ευθύνη στο 0-2. Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις ο ποιοτικότατος οπισθοφύλακας των Θεσσαλονικιών.

Ροζ (4): Έδωσε «μάχη» με τον Σούντγκρεν για το ποιος θα είναι ο χειρότερος ποδοσφαιριστής του Άρη. Με δύο πέναλτι (από άτσαλες τοποθετήσεις του) και ελάχιστες καλές καλύψεις κερδίζει στο... νήμα τον εν λόγω «τίτλο».

Δεληζήσης (6): Προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα στο κέντρο της «κίτρινης» άμυνας. Είχε ορισμένες καίριες παρεμβάσεις. Σαφέστατα πολύ καλύτερη η εικόνα του από το «ταίρι» του στα στόπερ.

Σάκιτς (7): Αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ αναλαμβάνοντας τον πολύ δύσκολο ρόλο του να περιορίσει τον ποιοτικότερο παίκτη της ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία. Τα πήγε περίφημα έχοντας και τις απαραίτητες βοήθειες. Με τους φιλοξενούμενους να παίζουν συνεχώς από την απέναντι πλευρά (η οποία, βέβαια, -εν μέρει- «πονούσε» και για τον παραπάνω λόγο). Επιθετικά δεν προσέφερε.

Σάσα (6): Ο Άρης έχασε τη μάχη του κέντρου στο πρώτο μέρος από την ΑΕΚ. Κάτι που προφανώς δεν χρεώνεται μόνο σε ατομικό επίπεδο στους χαφ του Άρη, αλλά και στη συνολική αγωνιστική λειτουργία των γηπεδούχων (και την αντίστοιχη καλή των φιλοξενούμενων). Παρόλα αυτά, ο Σάσα έχει κάνει μέτριο παιχνίδι. Ήταν πρώτος σε κλεψίματα μεν, όμως υπέπεσε σε λάθη και δεν βοήθησε τόσο στην επιθετική ανάπτυξη. Στα τελευταία λεπτά είχε μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του (καίρια παρέμβαση του Λόπες).

Τζέγκο (6): Στο ίδιο περίπου επίπεδο με το «ταίρι» του στα χαφ, αλλά ένα «κλικ» καλύτερος. Τη στιγμή που βοήθησε και εκείνος ανασταλτικά, συνείσφερε περισσότερο και στην επιθετική ανάπτυξη.

Μπρούνο (5): Δεν φάνηκε όσο χρησιμοποιήθηκε. Προσπάθησε να το κάνει, αλλά ήταν συνεχώς κλεισμένος από παίκτες της ΑΕΚ, ενώ φέρει και εκείνος ευθύνη για το «πάρτι» των φιλοξενούμενων από την πλευρά του. Έγινε αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Μπερτόγλιο (6): Γυρνούσε συχνά πίσω, προκειμένου να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει. Ήταν πρώτος σε λάθη για την ομάδα του (12) -εν μέρει λογικό, βάσει και του πόσο συχνά ερχόταν σε επαφή με την μπάλα- και ταυτόχρονα δεν επέδρασε στην επιθετική ανάπτυξη. Στα «συν» του ήταν ότι προσέφερε βοήθειες στις αναχαιτήσεις στον χώρο του κέντρου.

Σίλβα (7): Δεν ήταν ουσιαστικός στο πρώτο μέρος. Του δόθηκαν ευκαιρίες να απειλήσει και δεν τις αξιοποίησε. Ωστόσο, το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων προέρχεται από δική του εξαιρετική ενέργεια.

Μαντσίνι (7): Δεν βοηθήθηκε από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι συμπαίκτες του τον έψαχναν διαρκώς με ψηλές μπαλιές. Στο δεύτερο μέρος τοποθετήθηκε στα άκρα και πέτυχε το γκολ του Άρη στο 56'. Παράλληλα, είχε 0/7 γεμίσματα!

Μάνος (7): Ως συνήθως, πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση και προσέδωσε ένταση και ενέργεια στο σύνολο. Αυτή τη φόρα σημείωσε ασίστ.

Γκαρσία (6): Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 70'. Προσπάθησε να βοηθήσει, είχε κάποιες ατομικές ενέργειες, αλλά μέχρι εκεί.

Γκάνεα (7): Μπήκε και εκείνος στο 70', προκειμένου να προσδώσει έξτρα επιθετικότητα στην αριστερή πλευρά των γηπεδούχων. Το κατάφερε, αλλά φάνηκε ότι ήταν ήδη αργά για την ομάδα του.

Ματίγια (-):
Αγωνίστηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Μήτρογλου (-):
Αγωνίστηκε λίγο, ώστε να κριθεί.

Άκης Μάντζιος (5): Η ομάδα του «κλειδώθηκε» από την τριάδα της ΑΕΚ στα χαφ και έχασε τη μάχη του κέντρου. Ακολούθησε την επιλογή -όπως οι περισσότεροι εσχάτως κόντρα στην «Ένωση»- του να δώσει βάρος στο μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία, αλλά αυτό του γύρισε και μπούμερανγκ με τη «μαύρη τρύπα» από τα δεξιά. Για την τελευταία σημαίνοντα ρόλο διαδραμάτισαν τα ανεπαρκή ντουμπλαρίσματα και οι ελάχιστες βοήθειες στον, κακό σήμερα βέβαια, Σούντγκρεν. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του δεν έχτιζε ορθολογικές επιθέσεις, κάτι που βελτίωσε στο δεύτερο. Πετυχημένες οι αλλαγές με Μάνο και Γκάνεα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης