Stoiximan Super League

Η κριτική της ΑΕΚ: Ένας Λόπες για όλες τις δουλειές

Δείτε τον «έλεγχο» των παικτών της ΑΕΚ για τη μεγάλη νίκη επί του Άρη στο «Βικελίδης» (1-3).

Μια ΑΕΚ να την πιείς στο ποτήρι εμφανίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι αφήνοντας πίσω της τα εφιαλτικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 επί του Άρη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δικαιώθηκε για την επιλογή του να παρατάξει την ομάδα του με τρία… τρεχαντήρια στο κέντρο, ενώ σε μεγάλη μέρα βρέθηκαν οι Λόπες και Ανσαριφάρντ, με τον Βασιλαντωνόπουλο ευχάριστη έκπληξη.

Ας δούμε όμως τη βαθμολογία της «Ένωσης»:

Τσιντώτας (6): Δεν χρειάστηκε να κάνει παρά μόνο μία καλή επέμβαση, στο σουτ του Μπερτόγλιο στο 51’. Παρότι δεν υπέπεσε σε μεγάλο λάθος, δεν παίρνει μεγαλύτερο βαθμό γιατί ίσως μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο χλιαρό σουτ του Μαντσίνι που μείωσε σε 1-3.

Σβάρνας (7): Καλή παρουσία από τον διεθνή στόπερ. Ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του (4 τον αριθμό), ενέπνεε σιγουριά στα μετόπισθεν και για δεύτερο σερί ματς η οπισθοφυλακή της ΑΕΚ ήταν αξιόπιστη.

Νεντελτσιάρου (7): Εξίσου καλή εικόνα από τον Ρουμάνο. Όπως και κόντρα στον ΠΑΟΚ, είχε καλή συνεργασία με τον Σβάρνα και καίριες τοποθετήσεις (3 επεμβάσεις).

Λόπες (9): Ο κορυφαίος της ΑΕΚ και του αγώνα. Πέρα από την καλή δουλειά που έκανε ανασταλτικά απέναντι στη δυνατή δεξιά πλευρά του Άρη, είχε επικίνδυνα ανεβάσματα στο πρώτο μέρος, κέρδισε στο 10’ το πέναλτι που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ στο 60’ πήρε «μετάθεση» για δεξιά λόγω του τραυματισμού του Βασιλαντωνόπουλου και τα πήγε εξαιρετικά. Μάλιστα στο 80’ έβαλε σωτήρια την κόντρα προ του Σάσα που εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι. Τα 9 λάθη που έκανε δεν μειώνουν στο ελάχιστο την προσφορά του.

Βασιλαντωνόπουλος (8): Μπήκε κατ’ ανάγκη στην ενδεκάδα (λόγω τω απουσιών Μπακάκη και Νταντσένκο) κι απέδειξε ότι κακώς είχε περιθωριοποιηθεί. Κάλυψε άψογα τη δεξιά πλευρά, είχε καλά ανεβάσματα και πέτυχε το πανέμορφο 0-2 ακολουθώντας μια φάση που σπάνια κυνηγά ένας δεξιός μπακ. Αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο 60’, αλλά απέδειξε πως έχει αδικηθεί.



Γαλανόπουλος (7): Καλό ματς, με πολλά τρεξίματα και βοήθειες όπου ήταν αναγκαίο από τον νεαρό μέσο, που δείχνει να έχει επανέλθει στο 100% μετά τον τελευταίο τραυματισμό του. Συν τοις άλλοις κέρδισε το δεύτερο πέναλτι. Σωστά αντικαταστάθηκε στο 64’, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ φοβήθηκε μήπως δεχτεί δεύτερη κίτρινη.

Κρίστισιτς (7): Μεστό παιχνίδι από τον Σέρβο. Βοήθησε στην ασφαλή κυκλοφορία της μπάλας, έτρεξε αρκετά (8 κλεψίματα) και ήταν πάντα διαθέσιμος. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ο Χιμένεθ τον επιβραβεύει με συνεχείς συμμετοχές.

Σιμάνσκι (7): Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Πολωνός. Μαζί με Γαλανόπουλο και Κρίστισιτς συνέθεσαν μια εξαιρετική τριπλέτα, ανασταλτικά (6 κλεψίματα ο ίδιος) και όχι μόνο. Συν τοις άλλοις είχε την οξυδέρκεια να κάνει κίνηση στο χώρο και να δώσει την ασίστ στον Βασιλαντωνόπουλο για το 0-2.

Λιβάι Γκαρσία (6): Δεν φάνηκε πάρα πολύ, γιατί ο ρόλος του ήταν άχαρος. Έδωσε πολλές μονομαχίες και η μεγαλύτερη προσφορά του ήταν πως… απασχόλησε πολύ κόσμο στο μαρκάρισμά του, μέχρι να αντικατασταθεί, καθώς δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένος τον τελευταίο καιρό.

Τάνκοβιτς (7): Καλό ματς από τον Σουηδό, που μπήκε τελευταία στιγμή στο βασικό σχήμα λόγω ενοχλήσεων του Αλμπάνη. Μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Λόπες, είχε ακόμη 2-3 καλές προσπάθειες από τα αριστερά και του έλειψε μόνο η διάρκεια κι έκανε 8 λάθη.

Ανσαριφάρντ (8): Καταπληκτικό ματς από τον Ιρανό. Είχε εξαιρετικές κινήσεις στο χώρο και το 0-2 είναι… δικό του (αν και δεν καταγράφεται ούτε ως ασίστ) καθώς κερδίζει τη μονομαχία με τον Σούντγκρεν και μοιράζει στον Σιμάνσκι. Πέτυχε το 0-3 με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι και θα έπαιρνε άριστα αν σκόραρε σε ένα τετ-α-τετ με τον Κουέστα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μιτάι (6): Θετικός ο μικρός. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα αμυντικά και βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας με σωστές μεταβιβάσεις περνώντας ως αλλαγή στο 60’.

Μάνταλος (7): Καλή παρουσία του Μάνταλου που αντικατέστησε στο 64’ τον Γαλανόπουλο. Με την είσοδό του η ΑΕΚ κράτησε καλύτερα την κατοχή απορροφώντας την πίεση του Άρη και έλεγξε τον ρυθμό.

Ολιβέιρα (6): Ελλείψει ακραίου πέρασε στο ματς στο 64’ αντί του Γκαρσία, έδωσε τις μάχες του, βοήθησε ανασταλτικά, αλλά δεν ήταν μέσα σε κάποια μεγάλη φάση. Τη δουλειά που του ζήτησε ο προπονητής του, την έφερε εις πέρας.

Κοσίδης (-): Έπαιξε λίγο και είναι άδικο να κριθεί ο νεαρός φορ.

Μανόλο Χιμένεθ (7): Η επιλογή να παίξει με τρεις παίκτες που πρόσφεραν τρεξίματα στο κέντρο απέδωσε. Οι επιλογές του στην ενδεκάδα ήταν ορθολογικές και η αλλαγή του Γαλανόπουλου (μάλλον επειδή είχε κάρτα) αποδείχτηκε σοφή. Οι αλλαγές των Ολιβέιρα (στα άκρα) και Κοσίδη ξένισαν, αλλά ελλείψει εναλλακτικών επιλογών δικαιολογείται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x