Στην πέμπτη θέση της Super League με σόου Μάνου Γκαρθία ο Άρης!

Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνα του Βόλου στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Βόλο στο «Βικελίδης» για τη 19η αγωνιστική, όμως με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάνου Γκαρθία, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο (47’, 60’, 74’), κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0 και να ξεπεράσει τους Θεσσαλούς στη βαθμολογία, εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη εξάδα (+8 από τον 7ο Ατρόμητο). Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Εμπακατά, ο οποίος αναμένεται να απουσιάσει από τον δεύτερο προημιτεικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.



Έτσι, ο Άρης επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από τον Ολυμπιακό στο »Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στη ρεβάνς με τους Πειραιώτες, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Από την άλλη, ο Βόλος γνώρισε την έκτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στην επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό.

Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-2-3-1 και τέσσερις αλλαγές σε σύγκριση με το μεσοβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, παρέταξε τον Άρη ο Άλαν Πάρντιου, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους τους Νταμπό, Ενκουλού, Πάλμα, Καμάτσο και Καμαρά. Σε σύστημα 4-2-3-1, διατήρησε τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τοποθετώντας μπροστά του τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν. Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία και Νταρίντα ήταν η τριάδα στα χαφ, με τον Μαντσίνι δεξί εξτρέμ, τον Ματέο Γκαρσία αριστερό και τον Γκρέι ως μοναδικό σέντερ φορ.

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος διατήρησε την ίδια ενδεκάδα (σε 4-2-3-1) που είχε επιλέξει και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, για την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Κλέιμαν ήταν ο τερματοφύλακας, με τον Άλχο δεξί μπακ, τον Λούνα αριστερό και τους Εσκοβάλ, Πίρινεν δίδυμο στόπερ. Μπαριέντος και Μεταξάς ξεκίνησαν στον άξονα, ο Ντέλετιτς δεξί εξτρέμ, ο Τσιρίνος αριστερό και ο Μεσκίδα είχε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Το ματς


Χωρίς ρυθμό, με πολλές δυνατές μονομαχίες και ακόμα περισσότερες διακοπές ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Βόλο να πιέζει ψηλά στα πρώτα λεπτά, δυσκολεύοντας τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Στο 6’ ο Πίρσμαν παραλίγο να κάνει μεγάλο λάθος υπό την πίεση του Ντέλετιτς, αλλά τελικά κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στον Κουέστα, ενώ στο 7’ ο Εμπακατά έκανε κούρσα και σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τον Κλέιμαν να διώχνει σε κόρνερ.



Στη συνέχεια ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, με τον Μάνου Γκαρθία να σουτάρει ψηλά άουτ από μακριά στο 12’. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 15’ και ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Μαντσίνι να κάνει όμορφη κάθετη και τον Γκρέι να γυρίζει συρτά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πίρσμαν σούταρε ψηλά άουτ από πολύ καλή θέση.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο Βόλος οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε μέτρα στον Άρη, με τον Μαντσίνι να παίρνει την μπάλα σε καλή θέση στο 24’, πλασάροντας πάνω στο σώμα του Πίρινεν. Στο 30’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ντέλετιτς να κάνει πολύ καλή ατομική ενέργεια από τα δεξιά, φτάνοντας μέχρι τη μικρή περιοχή του Άρη, με τον Πίρσμαν να τον κόβει πριν προλάβει να σουτάρει ή να πασάρει. Στο 42’ Μαντσίνι με όμορφη κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκρέι με τον Κλέιμαν, αλλά ο Τζαμαϊκανός επιθετικός πλάσαρε άουτ, ενώ στην πορεία δόθηκε και οφσάιντ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ και μεγάλες συγκινήσεις.



Ωστόσο το 0-0 δεν έμεινε για πολύ στο δεύτερο μέρος, αφού στο 47’ μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Ματέο Γκαρσία βρήκε με πάσα τον Μάνου Γκαρθία και ο Ισπανός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα από πλάγια θέση, νικώντας τον Κλέιμαν για το 1-0. Απελευθερωμένος από το άγχος του 0-0, ο Άρης συνέχισε να απειλεί την άμυνα του Βόλου, με τον Μάνου Γκαρθία να κάνει ωραίο γύρισμα στο 59’ και τον Γκρέι να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα (60’) ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Ματέο Γκαρσία να πασάρει για τον Μάνου Γκάρθια και τον Ισπανό να συγκλίνει από τα αριστερά και να εκτελεί τον Κλέιμαν με δυνατό συρτό σουτ, κάνοντας το 2-0 και σκοράροντας για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν!



Ωστόσο, ο Μάνου Γκαρθία δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη, αφού στο 74' ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, σκοράροντας με υπέροχο μακρινό σουτ και «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με το 3-0 να παραμένει μέχρι τέλους και τον Άρη να παίρνει μια νίκη η οποία τον ανέβασε στην 5η θέση της βαθμολογίας.



MVP: Ο Μάνου Γκαρθία αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή του Άρη, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του! Έδωσε λύση στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Θεσσαλονικιών, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στη φετινή σεζόν!



Η σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Κατοίκου, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές φορές το παιχνίδι, αφού υπήρξαν μπόλικες δυνατές μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο. Σε γενικές γραμμές αντιμετώπισε καλά το ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά (22’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ντουκουρέ, Μανού Γκαρθία, Νταρίντα (67’ Ετέμπο) – Ματέο Γκαρσία (81’ Ροντρίγκες), Μαντσίνι (81’ Μαζικού), Γκρέι (82’ Ιτούρμπε)

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Σγούρος, Τανούλης, Παναγίδης.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (67’ Σι) – Μπαριέντος, Μεταξάς (56’ Γκάγκι) – Ντέλετιτς, Μεσκίδα (67’ Πιρές), Τσιρίνος – Οζέγκοβιτς (84' Κοτσιας)

Στον πάγκο: Κότνικ, Τάχατος Ασλανίδης, Σιέλης, Αρούνα, Καρτάλης.

Διαιτητής: Κατοίκος
Βοηθοί: Απτόσογλου, Νιδριώτης
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Γκάμαρης, Φωτόπουλος

Το Live του sport-fm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube