Tελείωσε τη δουλειά και... περιμένει! Ο Άρης με γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι από εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πλέον περιμένει να... σφραγίσει την πρόκριση και ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ατρόμητο για να τον αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δύο δοκάρια στο ματς για τους «κίτρινους», που είδαν τον Αμπού Καμαρά να κάνει το -δεύτερο- ντεμπούτο του με την ομάδα λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή του.

Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον γηπεδούχο Άρη ο Άλαν Πάρντιου. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην αμυντική τετράδα αγωνίστηκαν οι Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Νταμπό και Ετέμπο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ πιο μπροστά κινούνταν ο Ματέο Γκαρσία, ο Μανού Γκαρσία και ο Μαντσίνι, με τον Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης.

Αμυντική προσέγγιση και 3-4-3 για τον Λεβαδειακό του Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο Στογιάνοβιτς στα γκολποστ με τους Tσάπρα, Μπάχανακ, Τζημόπουλο στα στόπερ. Ο Κωνσταντινίδης δεξί μπακ-χαφ, ο Παναγιώτου αριστερό, ενώ στον άξονα έπαιξαν ο Μεχία με τον Νίκα. Στο δεξί άκρο της επίθεση ο Μουτίνιο, στο αριστερό ο Τορό, ενώ σε θέση «9» έπαιξε ο Τσιριγώτης.

Το ματς


O Λεβαδειακός ήταν εκείνος ο οποίος προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά έχοντας την κατοχή της μπάλας και στο έκτο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κουέστα. Ψηλό πρεσάρισμα από την ομάδα του Βέλιτς, ο Τσιριγώτης έκλεψε την μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή όμως ο τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και άρχισαν να πιέζουν κυκλοφορώντας την μπάλα έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού με κύριο εκφραστή τον Νταμπό. Στο 20’ ήρθε και η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους «κίτρινους» με τον Μαντσίνι να παίρνει την πάσα από τον Οντουμπάτζο, όμως το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Στογιάνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός τροφοδότησε τον Καμάτσο που σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να μπλοκάρει.

Η πίεση από τους παίκτες του Άρη απέφερε καρπούς στο 34’ όταν ο Νταμπό έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Τζημόπουλος στην προσπάθεια του να κόψει την μπάλα, τη βρήκε με το χέρι με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Μαντσίνι ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Στογιάνοβιτς για το 1-0!



Στο 42’ ο Άρης έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Νταμπό να δημιουργεί ξανά και τον Καμάτσο να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Στογιάνοβιτς να διατηρεί το 1-0 που ήταν και το σκορ για το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές και ο Άρης έχασε στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα την μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Όμορφη ενέργεια από τον Ματέο Γκαρσία, που γύρισε τον Μανού , με τον Ισπανό να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ισπανός εξτρέμ του Άρη, έφτασε κοντά στο 2-0 όμως το υπέροχο πλασέ του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.



Στο 74' οι «κίτρινοι» είχαν ακόμη ένα δοκάρι, με τον Καμάτσο να μένει μόνος έξω από την περιοχή και να σουτάρει, με την μπάλα να τραντάζει τη συμβολή των δοκών του Στογιάνοβιτς. Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός έχασε και αυτός μια μεγάλη ευκαιρία, όταν από το κόρνερ του Μεχία, ο Μπάχανακ επωφελήθηκε, τροφοδότησε τον Τζημόπουλο, με τον Φαμπιάνο να κόβει τελευταία στιγμή τον αμυντικό των Βοιωτών.

Στο 85' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή σε πολύ καλό σημείο με τον Παναγιώτου να αναλαμβάνει την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Άλαν Πάρντιου.



ΜVP: Παρότι αγωνίστηκε μόλις σε ένα ημίχρονο ο Μπράιαν Νταμπό ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου για τον Άρη. Όλες οι προσπάθειες περνούσαν από τα πόδια του, ενώ έκανε και την εξαιρετική ενέργεια που απέφερε και το πέναλτι για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Η σφυρίχτρα: Πολύ καλή παρουσία από τον κύριο Τσετσίλα στο ματς. Ο Έλληνας ρέφερι υπέδειξε σωστά το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων ενώ σωστά πήρε πίσω την απόφαση για έμμεσο κατά του Λεβαδειακού στο δεύτερο ημίχρονο.

Oι ενδεκάδες
Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Εμπακατά), Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (86' Μαζικού), Νταμπό (46' Ντουκουρέ), Καμάτσο (78' Καμαρά), Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι (70' Ιτούρμπε).

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Ιτούρμπε, Καμαρά, Ντουκουρέ, Γκρέι, Εμπακατά, Μαζικού, Τανούλης, Χατζηιωάννου.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56' Βρακάς), Μπάχανακ, Μεχία (80' Νταμπό), Τζιμόπουλος, Παναγιώτου, Νίκας (46' Λούα Λούα), Τσάπρας, Τορό, Μουτίνιο (46' Συμελίδης), Τσιριγώτης (46' Δούμτσιος)

Στον πάγκο οι: Αγγελόπουλος, Λούα Λούα, Βήχος, Βρακάς, Δούμτσιος, Συμελίδης, Νταμπό, Τσάρας, Βέρρης

Δείτε εδώ το live από το sport-fm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αντωνίου: «Μπορεί να γίνει τελικός με 20.000 οπαδούς στο Πανθεσσαλικό»

Άρης στην ΕΠΟ: «Τελικός στο Πανθεσσαλικό ή στο ''Βικελίδης''»

Νέο μήνυμα Καρυπίδη: «Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός ακόμη και χωρίς κόσμο»

Αντιπρόεδρος ΕΠΟ: «H Cosmote πρέπει να έχει την απάντηση για την έδρα του τελικού έως την Τετάρτη, υπάρχει ρήτρα»

Καρυπίδης: «Αν το Πανθεσσαλικό είναι έτοιμο, τις 70.000 ευρώ τις βάζω εγώ»

Ανένδοτος ο Καρυπίδης στο δίλημμα της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου - «Ό,τι λέει η προκήρυξη. ΟΑΚΑ όχι, Βόλος μόνο»

Πέταξε το μπαλάκι σε Παναθηναϊκό και Άρη η ΕΠΟ - «Τελικός στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή αλλού με κόσμο»

Πρόστιμα της ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και Μπέο

Θύρα 13: «Προτείνουμε τελικό Κυπέλλου στο Χαριλάου - Πρέπει να γίνει με κόσμο, τι πιο απλό και τι πιο αυτονόητο»!

Δανιήλ: «Μέχρι τις 15 Απριλίου οι τελικές αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου»