Πρωταγωνίστρια της πρώτης διάκρισης για τη χώρα μας στη διοργάνωση που ξεκίνησε την ίδια μέρα στη Βαρσοβία η Άννα Γιακουμοπούλου, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -53 κιλών.

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ξεχώρισε η πέμπτη θέση του Απόστολου Τάραμα στα -87 κιλά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία μέσα στο 2018 έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε G1 (Λουξεμβούργο ασημένιο, Αθήνα και Βελιγράδι χάλκινα), σημείωσε πέντε νίκες σε έξι αγώνες, φτάνοντας με πανηγυρικό τρόπο στη μεγαλύτερη -έως τώρα- διάκριση της καριέρας της.
Η νεαρή πρωταθλήτρια στον πρώτο γύρο νίκησε 15-6 τη Ρωσίδα Μαρία Φιλίποβα, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τις νίκες με 23-3 και 21-4 επί της Λευκορωσίδας Μαζούρκεβιτς και της Δανέζας Ντεράλ.

Στην οκτάδα, η Γιακουμοπούλου, η οποία στο τουρνουά της Σερβίας είχε αποκλείσει τη Σέρβα «ασημένια» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Τιγιάνα Μπογκντάνοβιτς, νίκησε με 8-5 τη Σλοβάκα Μπρισκάροβα, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη με 14-12 επί της Γερμανίδας Γκέμπελ.

Στον τελικό, γνώρισε την ήττα με 14-5 από τη Λετονή Ταρβίντα, η οποία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στο Καζάν, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία.

Πολύ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την πέμπτη θέση στα -87 κιλά έκανε και ο Απόστολος Τάραμας. Ο Έλληνας πρωταθλητής στον πρώτο γύρο νίκησε 23-18 τον Τούρκο Μπικάκτι, στον δεύτερο τον Ουκρανό Μποντάρ με 19-17, για να ηττηθεί στα προημιτελικά από τον Κροάτη Σάπινα με 21-1.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube