Το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο φώναξε «παρών» στο Βόλο!

Οι κοριτσάρες της Εθνικής Νεανίδων ήταν άτυχες στη ρουλέτα των πέναλτι και ηττήθηκαν με 17-16 από τη Ρωσία στον τελικό, όμως κατέθεσαν ψυχή σε όλη τη διάρκεια του ματς –όπως και σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης- που τους έδωσε τη δεύτερη θέση του κόσμου.

Μάλιστα, κατάφεραν να σταθούν όρθιες στο προβάδισμα που πήραν οι Ρωσίδες, ισοφαρίζοντας ένα λεπτό πριν το φινάλε του ματς σε 9-9 και οδηγώντας το ματς στα πέναλτι. Εκεί, η Ιωάννα Σταματοπούλου έδωσε «ρεσιτάλ» με τρεις αποκρούσεις, όμως η απουσία ψυχραιμίας στέρησε από την Εθνική την κορυφή.

Η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε τη νωθρή αρχή της Εθνικής και προηγήθηκε 3-1, με δύο γκολ της Γκέζανιτς. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε προσωρινά, όμως σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω η Ρωσία έφτασε ξανά στο +2 (4-2).

Η ελληνική ψυχή άρχισε να κάνει την εμφάνισή τους, με τις Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκη να ισοφαρίζουν σε 4-4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Το παιχνίδι συνέχισε ισορροπημένα, με την Εθνική να παίρνει πρώτη φορά το προβάδισμα στο 6-5 με γκολ της Ξενάκη, στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όμως οι αντίπαλοι βρήκαν τις απαντήσεις και ανέκτησαν το προβάδισμα σε 7-6.

Η προσωρινή ισοφάριση της Ελευθεριάδου σε 7-7 λίγο πριν το ημίχρονο δεν σταμάτησε τις Ρωσίδες, που κυριάρχησαν στην τρίτη περίοδο και έγειραν ξανά το προβάδισμα υπέρ τους, κρατώντας άδειο το τέρμα τους για ολόκληρο το οκτάλεπτο.

Η Ελλάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Κρατώντας τη Ρωσία χωρίς γκολ και με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Πρωτόπαπα μείωσε αρχικά, μετά από ένα «στείρο» δεκάλεπτο και ισοφάρισε σε 9-9, ένα λεπτό πριν το φινάλε!

Η ατυχία και η απουσία ψυχραιμίας στοίχισε στα πέναλτι, με τις Ρωσίδες να παίρνουν από νωρίς το πάνω χέρι και να αναδεικνύονται τελικά πρωταθλήτριες κόσμου.

Ρωσία – Ελλάδα 17-16 (9-9 κ.δ.)
Οκτάλεπτα 4-4, 3-3, 2-0, 0-2
Ρωσία: Γκέζανιτς 5, Ζαπλατίνα 1, Σερζάντοβα 4, Καμζάεβα 1, Μπορίσοβα 1, Μπέζνεβα 2, Τολκούνοβα 2,
Ελλάδα: Ξενάκη 2, Πλευρίτου Ελ. 4, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ελευθεριάδου 2, Πρωτόπαπα 3, Πλευρίτου Β. 2

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube