Ο Χρήστος Στάμου κατέκτησε με ξένους συμπαίκτες το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 στο ισπανικό Οπεν, που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο αθλητής του Τριπτόλεμου συνέθεσε ομάδα με τον Αργεντινό Φερνάρντο Εμάνουελ Έμπερχαρντ και τον Ιάπωνα Μιτσουχίρο Ματσούο κι έφτασαν στον τελικό, όπου «λύγισαν» από την Ισπανία 1.

Αυτή η διάκριση έρχεται λίγο χρονικό διάστημα μετά το Οπεν της Σλοβενίας, όπου ο Γιώργος Μούχθης είχε αναδειχτεί νικητής στο ομαδικό της κλάσης 6. Το τουρνουά της Ισπανίας άρχισε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Εκτός από τον Στάμου, εκπροσώπησε τη χώρα και ο Λάζαρος Τέλογλου από την κλάση 10 των ορθίων.

Αμφότεροι προέρχονταν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α.Με.Α. στο ΣΕΦ, όπου είχαν πάρει την πρώτη και τη δεύτερη θέση στις κλάσεις 2 και 10 αντίστοιχα.

Στο Sant Cugar del Valles της πανέμορφης καταλανικής πρωτεύουσας, ο Στάμου πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία του σε διεθνές Οπεν, καθώς μπήκε και στα προημιτελικά του απλού.

Πολύ αξιόλογες εμφανίσεις έκανε και ο Τέλογλου του Π.Α.Σ.Κ.Α., ο οποίος, επίσης, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού και «κυνήγησε» την πρόκριση στα ημιτελικά του ομαδικού με τον Αργεντινό Ντάριο Νέιρα.

Στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 σχηματίστηκαν δύο γκρουπ και η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής/Ιαπωνίας ήταν επικεφαλής στο δεύτερο. Είχε δύσκολο έργο και τελικά κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, επικρατώντας με 2-1 της Ταϊλάνδης και της Ισπανίας 2.

Στα χιαστί ημιτελικά έκαμψε με το ίδιο σκορ τη Μεγάλη Βρετανία και στον τελικό έχασε με 2-0 από την Ισπανία 1. Μαζί με τη Μ. Βρετανία ήρθε τρίτη και η Ισπανία 2.

Ο Στάμου αγωνίστηκε στο διπλό με τον Έμπερχαρντ και ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τους Ίκερ Σάστρε/Μιγκέλ-Άνχελ Τολέδο.

Στο ομαδικό των κλάσεων 9-10, έγιναν, επίσης, δύο γκρουπ. Η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής ήταν στο πρώτο και ο Τέλογλου συνεργάστηκε με τον Ντάριο-Άντρες Νέιρα. Το δίδυμο είχε μία νίκη και δύο ήττες και αποκλείστηκε από τα «νοκ άουτ» με την τρίτη θέση στο γκρουπ.

Στο διπλό έχασαν 3-0 από τους Γιούρι Νοζντρούνοφ/Πάβελ Λουκιάνοφ και αμέσως μετά ο αθλητής από τη Ρόδο ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Νοζντρούνοφ.

Στο αγώνισμα του απλού έγιναν επίσης μαζί οι κατηγορίες 1-2 για τους αθλητές σε αμαξίδιο και σχηματίστηκαν τέσσερις όμιλοι. Ο Στάμου τέθηκε επικεφαλής στο πολύ δυνατό δεύτερο γκρουπ και πήρε την πρόκριση για το ταμπλό ως δεύτερος.

Επίσης στο απλό, η κλάση 10 των ορθίων είχε τρεις ομίλους των τρίτων αθλητών. Ο Τέλογλου μετείχε στον πρώτο και πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση με μία νίκη και μία ήττα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube