Έκδηλη ήταν η χαρά της πρωταθλήτριας της κωπηλασίας Σοφίας Ασουμανάκη η οποία μίλησε στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6 για το σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλειστής κωπηλασίας στη Βοστώνη με χρόνο με 6.30.6.

Η 17άχρονη αθλήτρια τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την προετοιμασία της και τη σκέψη να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Επόμενος στόχος για την αθλήτρια είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων το καλοκαίρι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη για:

-τη μοναχικότητα του αθλήματος: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό το ρεκόρ. Είναι ένα μοναχικό άθλημα και έχει τις ομορφιές του . Σου δίνει μια μοναδική ηρεμία παρόλη τη προπόνηση που απαιτεί ,αν δεν δουλέψεις τίποτα δεν έρχεται από μόνο του».

-το αν πίστευε ότι θα μπορούσε να καταρρίψει το ρεκόρ: «Πήγα με στόχο να πάρω τα χρυσό μετάλλιο και να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν περίμενα να δημιουργήσω τόσο μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο ρεκόρ. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2004 με επίδοση 6.33.9.Ήταν στοιχειωμένο ρεκόρ τόσα χρόνια. Το 6 30.6 που πέτυχα είναι πολύ σημαντικό, καθώς ακόμη και τα δέκατα του δευτερολέπτου κάνουν τη διαφορά».

-την καθημερινότητά της: «Σε επίπεδο εθνικής ομάδας κάνουμε κάθε μέρα διπλές προπονήσεις εκτός από δύο μέρες που έχουμε μονές προπονήσεις μόνο το πρωί και το απόγευμα ρεπό. Πολλές φορές δεν γίνεται να κάνουμε προπονήσεις μέσα στο νερό καθώς δεν μας το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Κάνουμε τη προπόνηση σε κλειστό χώρο».

-τα κίνητρα για τη ενασχόληση με το άθλημα: «Αξίζει το κόπο να ασχοληθείς με το άθλημα παρόλο τις δυσκολίες. Σκέφτομαι κάθε μέρα και ενοχλεί και η αδιαφορία της πολιτείας. Το κάνω γιατί αρέσει σε μένα, θέλω να κάνω περήφανη την οικογένεια μου και τον απλό λαό. Να μαθευτεί το άθλημα και να το γνωρίζουν».

-τους στόχους της: «Ήμουν αθλήτρια σε άλλο άθλημα και έτυχε να βρεθώ την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Το μεγάλο ραντεβού είναι το καλοκαίρι αρχικά και είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα έφηβων- νεανίδων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και να δοκιμάσουμε τις εγκαταστάσεις πριν τους Ολυμπιακούς. Ο στόχος επίσης είναι και το παγκόσμιο ανδρών-γυναικών και μακάρι να καταφέρω να πάρω τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες».

-το αν σκέφτεται να φύγει για εξωτερικό: «Το σκέφτομαι να φύγω έξω για προετοιμασία , όμως με έχουν βοηθήσει πολύ εδώ οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα .Στη Βοστόνη αντιμετώπισα διαφορετική νοοτροπία. Με αναγνώριζαν παντού. Μου έκανε τεράστια εντύπωση γιατί είμαι αθλήτρια ερασιτεχνικού αθλήματος. Το στάδιο ήταν κατάμεστο και χειροκροτούσαν ,κάτι πρωτόγνωρο για μένα , ένα μοναδικό συναίσθημα. Έχω υποχρεώσεις ακόμη στην Ελλάδα λόγω σχολείου και οφείλω να μείνω εδώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube