Αλληλοεξουδετέρωση στην Τρίπολη! Αστέρας και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 για τη 18η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Με δέκα από το 24ο λεπτό λόγω αποβολής του Ριέρα, με δύο κίτρινες σε ένα δίλεπτο, οι Αρκάδες που ήταν πάντως πιο επικίνδυνοι, ενώ οι Βοιωτοί που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για μεγάλη διάρκεια, τσίμπησαν σημαντικό βαθμό στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Στους 18 βαθμούς πλέον ο Αστέρας Τρίπολης που την ερχόμενη αγωνιστική παίζουν με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ ο Λεβαδειακός έφτασε τους 12 και υποδέχεται τη Λαμία σε κομβικό παιχνίδι.

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Άκης Μάντζιος. Στην εστία ο Παπαδόπουλος και οι Καρμόνα, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες στην άμυνα. Μουνάφο, Ιγκλέσιας στα χαφ, με τους, Κρέσπι, Ριέρα, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαράλες.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Στο τέρμα ο Στογιάνοβιτς, με τους Τσάπρα, Τζημόπουλο, Μπάχανακ, Παναγιώτου στην τετράδα της άμυνας. Χάμοντ, Μεχία, Μουτίνιο στην τριάδα του άξονα, με τους Βρακά, Λούα Λούα στα εξτρέμ και τον Δούμτσιο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Καλύτερα μπήκε ο Αστέρας στο παιχνίδι, κυκλοφορούσε όμορφα την μπάλα και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Λεβαδειακού, ο οποίος ανέβασε ρυθμό από το 10’ και μετά.

Ο Παπαδόπουλος στο 10ο λεπτό πήγε να κάνει ένα λάθος που θα στοίχιζε στην ομάδα του, καθώς απομάκρυνε άτσαλα, η μπάλα σταμάτησε στον Δούμτσιο αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί με τον κίπερ του Αστέρα να μπλοκάρει τελικά.

Στο 19ο λεπτό οι Αρκάδες είχαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Άλβαρες έκανε την σέντρα, ο Κρέσπι έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Στογιάνοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου «πάγωσε» στο 24’ όταν ο Ριέρα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχθεί την πρώτη ένα λεπτό νωρίτερα), με τον ρέφερι να τον αποβάλει καθώς θεώρησε ότι εμπόδισε την εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο, απλώνοντας το πόδι του.

Στο 34’ ήρθε η σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει, όταν ο Δούμτσιος έκανε το βολέ από τα όρια της περιοχής, στο σώμα του Καστάνιο σταμάτησε η μπάλα. Ο Αστέρας στο 41ο λεπτό είχε ακόμη μια καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ όταν ο Ιγκλέσιας έκανε μια φοβερή μπαλιά στον Κρέσπι, με τον Ισπανό να κάνει το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία του Στογιάνοβιτς.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0) και να έχουν το δεύτερο ημίχρονο για να βγάλουν αντίδραση.



Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός, ο οποίος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Το ματς είχε αρκετά νεύρα εκατέρωθεν, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν το γκολ αλλά να μην φτιάχνουν κάποια κλασική φάση.

Ο Τορό ήταν εκείνος από τους φιλοξενούμενους που απειλούσε την εστία του Παπαδόπουλου, με τον Έλληνα κίπερ να εξουδετερώνει κάθε προσπάθειά του, ενώ η είσοδος του Νταμπό έδωσε ώθηση στον Λεβαδειακό χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια οι δυο προπονητές έκαναν μαζεμένες αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε, με τον Αστέρα να ψάχνεται στην κόντρα αλλά όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές του έβγαζαν μεγαλύτερη κούραση. Κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε φυσιολογικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

MVP: Ο Μουνάφο έκανε τρομερό ματς, «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα. Έτρεχε για να καλύψει και τον… Ριέρα που αποβλήθηκε νωρίς, βοηθώντας σημαντικά και στο δημιουργικό κομμάτι προσπαθώντας να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα η ομάδα του και να φτιάξει φάσεις. Είχε οκτώ κλεψίματα, τα περισσότερα από κάθε άλλον στο χορτάρι του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η σφυρίχτρα: Ο Παπαδόπουλος έδειξε δύο κίτρινες σε διάστημα δύο λεπτών στον Ριέρα, αποβάλλοντας τον μόλις στο 24ο λεπτό. Η πρώτη ήρθε για μαρκάρισμα, η δεύτερη καθώς παρεμπόδισε αντίπαλό του να εκτελέσει φάουλ. Γενικότερα είχε δύσκολο ματς με αρκετές μονομαχίες, μαρκαρίσματα και ένταση να διαχειριστεί.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς live μέσα από το sportfm.gr

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Πίτσου, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας (85' Σανταφέ), Μουνάφο, Κρέσπι (60' Γκαρντάφσκι), Σίτο (85' Μπερτόγλιο), Ριέρα, Μπαράλες.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπάχανακ, Χαμόντ (46' Συμελίδης), Μεχία (80' Νταμπό), Μουτίνιο, Δούμτσιος, Λούα Λούα (60' Τορό)), Τζημόπουλος, Τσάπρας, Βρακάς (79' Νίκας), Παναγιώτου (46' Bήχος).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube