Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα ματς που οι Αρκάδες είχαν ευκαιρίες να επιστρέψουν στις νίκες και να πλησιάσουν την πρώτη εξάδα. Ένας στόχος που ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί παρά τις αρκετές απώλειες βαθμών.

Με τους Αρκάδες να δείχνουν και στη Νίκαια πως η δουλειά που γίνεται είναι καλή, αλλά κάτι τους λείπει για να καθαρίζουν αυτά τα παιχνίδια. Τι πρέπει να αλλάξει και τι πρέπει να κρατήσει η ομάδα όμως από την πρώτη δεκάδα των αγώνων;

Πάμε να δούμε κάποια σημεία-κλειδιά:

Ο killer αγνοείται, οι βαθμοί χάνονται



Ο Μίλαν Ράσταβατς στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά τον αγώνα ανέφερε πως η ομάδα ψάχνει έναν παίκτη με φονικό ένστικτο ο οποίος θα σκοράρει σε κάθε ματς και θα βοηθάει τον σύλλογο.



Όταν απουσιάζει ο Χερόνιμο Μπαράλες δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος… killer που θα μπορέσει να βρει δίχτυα σε κάθε ευκαιρία. Κάτι για το οποίο ο Αστέρας δεδομένα θα ψαχτεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπως έχετε ενημερωθεί εκ νέου από το sportfm.gr. Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα όμως, πρέπει να «γεννήσει» περισσότερους πρωταγωνιστές, να βρει ποδοσφαιριστές που θα βγουν μπροστά και θα δώσουν τα γκολ που χρειάζεται η ομάδα για να πάρει νίκες στα επόμενα ματς.

Ενδεικτικό είναι πως κόντρα στον Ιωνικό ο Αστέρας έφτιαξε 17 τελικές και τα xGOALS (σσ. γκολ που έπρεπε να σκοράρει βάσει των ευκαιριών που έκανε) ήταν 1.61 κόντρα στο… 0.33 των γηπεδούχων! Ωστόσο, το ταμπλό έγραψε 1-1.

Το ρόστερ έχει βάθος, αλλά λείπουν ορισμένα κομβικά κομμάτια



Αναμφίβολα η ομάδα διαθέτει ποιοτικό ρόστερ και καλούς ποδοσφαιριστές. Όλοι τους δουλεύουν και προσπαθούν κάθε φορά μέσα στο γήπεδο, ενώ φάνηκε και στη Νίκαια πως υπάρχει πληθώρα επιλογών. Έλειπαν κομβικοί παίκτες όπως οι Μουνάφο, Μπαράλες, αλλά και οι Καπίγια, Σανταφέ, αλλά η απουσία τους δεν φάνηκε ιδιαίτερα αφού η συνολική εμφάνιση κόντρα στον Ιωνικό ήταν πολύ καλή.



Ο Τιλίκα που χρησιμοποιήθηκε ήταν θετικότατος, ο Σονί συνεχίζει να έχει καλές εμφανίσεις αλλά δεν βρίσκει εύκολα γκολ, ενώ και οι Ιγκλέσιας, Γκαρθία που μπήκαν έδωσαν βοήθειες, συν οτι υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες ακόμη από πίσω. Φυσικά, ένας εξ αυτών και ο Καρμόνα που έχει σταθερά καλές εμφανίσεις και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Παρόλα αυτά, στον Αστέρα δείχνει να λείπει ο οργανωτής που θα περάσει δύο καλές κάθετες, ο εξτρέμ που θα μπουκάρει και σκοράρει, ο φορ που με μία επαφή θα βρει το γκολ.


Ο Τιλίκα μπορεί να εξελιχθεί σε πολυεργαλείο





Ο Λέο Τιλίκα ήταν ο σκόρερ του αγώνα με τον Ιωνικό, πετυχαίνοντας ένα φανταστικό τέρμα με εκτέλεση φάουλ. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε προσφάτως από τραυματισμό, έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και εξελίσσεται σε έναν παίκτη-πολυεργαλείο, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά αν δουλέψει ακόμη παραπάνω. Είδαμε πως παρότι η θέση του είναι εξτρέμ, μπορεί να προσφέρει και ως «οκτάρι», ίσως ακόμη και «δεκάρι» αν χρησιμοποιηθεί εκεί. Αν μη τι άλλο, μια έξτρα λύση για τον Μίλαν Ράσταβατς.


Ο Ριέρα που πρέπει να ανέβει, ο Μπενίτο που συνεχίζει να ψάχνεται



Ο Αστέρας Τρίπολης περιμένει πολλά περισσότερα από δύο ποδοσφαιριστές του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Ριέρα έχει μεγάλη ποιότητα, έχει το ένας με έναν και τη δημιουργία. Ακόμη, όμως, δεν έχει προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις στους Αρκάδες.



Πόσω μάλλον ο Μπενίτο, ο οποίος αποκτήθηκε για να βοηθήσει στο σκοράρισμα και να προσθέσει πίεση-ανταγωνισμό στον Μπαράλες, αλλά συνεχίζει να ψάχνεται μετά από δέκα αγωνιστικές. Πρέπει να αρχίσει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι του Αστέρα, ορισμένες φορές χάνεται ή εγκλωβίζεται ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ, ενώ άλλες τραβιέται στο πλάι και η περιοχή μένει άδεια.

Ο Τσιφτσής είναι... εγγύηση



Ο Αντώνης Τσιφτσής είναι εγγύηση. Ο 22χρονος τερματοφύλακας σε όσα ματς έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια των Αρκάδων, έχει δικαιώσει στο έπακρο τον Σέρβο τεχνικό και έχει αποδείξει ότι ο… πιτσιρικάς το έχει.



Είναι δεδομένο ότι ο Τσιφτσής θα κάνει το βήμα παραπάνω και θα τον αποκτήσει κάποιος μεγαλύτερος σύλλογος μελλοντικά, γιατί έχει δείξει ότι το αξίζει. Εξαιρετικός κάτω από τα γκολπόστ, διαβάζει τις φάσεις και έχει καλές τοποθετήσεις, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια. Το έδειξε και στη Νίκαια, χωρίς να έχει ευθύνη στο γκολ όπου οι αμυντικοί κοίταζαν τον Τουράμ, αφού όποτε προσπάθησε να απειλήσει ο Ιωνικός, ο Τσιφτσής φώναξε παρών.


Τα αποτελέσματα αδικούν τον Ράσταβατς και τη δουλειά της ομάδας



Ο Μίλαν Ράσταβατς διανύει τον δεύτερο χρόνο στον πάγκο της ομάδας και δεν υπάρχει αμφιβολία αν κάνει καλή δουλειά ή όχι. Ο Σέρβος τεχνικός αναμφίβολα ρίχνει όλο του το βάρος στον Αστέρα, δουλεύει και θέλει να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν, τη διοίκηση, τον κόσμο, την ομάδα. Ωστόσο, η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αδικεί τον Ράσταβατς και τη δουλειά που έχει κάνει συνολικά ο Αστέρας.



Οι Αρκάδες έχουν κάνει καλές εμφανίσεις σε αρκετά ματς. Με τον Παναιτωλικό ήταν καλοί ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο είχε τις φάσεις και δεν τις έκανε γκολ, με τον ΠΑΣ το ίδιο, με την Λαμία ηττήθηκε χωρίς τελική (και με ένα σχετικό καλό δεύτερο μέρος που θα μπορούσε να σώσει τον βαθμό) και με τον Ιωνικό πάλι έχυσε την καρδάρα. Αναμφίβολα, ο Αστέρας έχει κάνει καλές εμφανίσεις, έχει φτιάξει πολλές φάσεις αλλά δεν βρίσκει το γκολ και έχει λιγότερους βαθμούς απ’ όσους θα μπορούσε. Το αποτέλεσμα μετράει, σύμφωνοι, αλλά φέτος αρκετά από αυτά αδικούν τους Τριπολιτσιώτες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube