Το σταθερό πρόβλημα που εμφανίζει στο αμυντικό κομμάτι απέναντι σε ποιοτικές ομάδες ο Παναθηναϊκός, αλλά και το γεγονός ότι έχει κάνει βήματα προόδου για να επανέλθει στο μέγεθός του στην Ευρώπη, σχολίασε στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αθανασίου.

«Όταν πας να παίξεις ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως η Ρεν, θα πρέπει να πλησιάσεις το τέλειο. Να μην κάνεις το παραμικρό λάθος. Όταν στο 9’ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του -σταθερά κορυφαίου του πάντως- Μπρινιόλι, υπάρχει θέμα. Ευτύχησε και πήρε σε μια φάση το απόλυτο, με τον Ιωαννίδη, με πέναλτι, αποβολή και γκολ. Από το 35’ μέχρι το 65’, ήταν πάρα πολύ κακοί δημιουργικά οι πράσινοι, που δεν είχαν περάσματα, γρήγορες συνεργασίες, ή μια ποιοτική ενέργεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον απέναντι σε ποιοτικές ομάδες, έχει φανεί μέσα στη σεζόν. Μετά το 2-1, εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Ο Βιλένα έκανε ένα φτηνό πέναλτι και μετά δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι άλλο. Θα πρέπει πάντα να μην ξεχνάμε που βρισκόταν και που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Όλα γίνονται βήμα-βήμα, επτά χρόνια ήταν μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτά που έχει πετύχει φέτος για το μέγεθός του μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά δεν μετράει το παρελθόν. Σημασία έχει το σήμερα, δεν συγκρίνουμε τι έχει κάνει παλιότερα», είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο ρεπόρτερ του σταθμού τόνισε ότι, από την στιγμή που η μορφή του παιχνιδιού άλλαξε και το «τριφύλλι» ήταν ολόκληρο πάνω από τη μεσαία γραμμή, θα έπρεπε στο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίξει στο ματς τον Αράο αντί του Ρούμπεν, αλλά και στη συνέχεια να έμενε στο γήπεδο ο Τσέριν, με τον Βιλένα να γίνεται αυτός αλλαγή.

Ο Αθανασίου επισήμανε ότι για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League, θα πρέπει να φτάσει στους 10 βαθμούς, αλλά το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να συνεχίσει στο Conference League.

Ενώ σημείωσε ότι οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη νίκη με την Κηφισιά, για να επιστρέψει η καλή ψυχολογία και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας με μια καλή απόσταση.

Ακούστε το ηχητικό:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξαφάνισαν τα εισιτήρια για τη μάχη με τη Λουντογκόρετς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Βγαίνουν σήμερα (5/12) στις 16:00 τα εισιτήρια με Πλζεν - Ξεκινούν από 20 ευρώ

Την Παρασκευή σε κυκλοφορία τα εισιτήρια που πήρε ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς

O «φινετσάτος» Καλάμπρια και η αγκαλιά Μπενίτεθ-Αλαφούζου: H παρακάμερα της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στη Στουρμ

To Football Meets Data «βλέπει» Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ως δεύτερο πιο πιθανό ζευγάρι στα νοκ άουτ του Europa League

«Να πάει στα αποδυτήρια να ζητήσει συγγνώμη»: Χαμός στην Ολλανδία μετά τις χειρονομίες του Έντβαρντσεν στον Στίλερ

Πιθανό το ενδεχόμενο για ένα… ολόκληρο ΟΑΚΑ στο Παναθηναϊκός – Ρόμα

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός νίκησε με τον… τρόπο του Μπενίτεθ, υπερτίμιος ο Σβιντέρσκι»

Δεσύλλας: «Το πήγε εκεί που ήθελε ο Μπενίτεθ, έκανε την δουλειά… σβηστά ο Παναθηναϊκός»

Μπακασέτας: «Έχουμε πολλα περιθώρια βελτίωσης, δεν είναι μάγος ο Μπενίτεθ»