Την ευκαιρία να ανοικοδομήσει από την αρχή το κύρος της σε επίπεδο διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων βρίσκει στους φετινούς Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε το «παρών» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα (25-31 Αυγούστου) και παράλληλα το «σύνθημα» για μία διοργάνωση που προσδοκά «να γράψει ιστορία σε επίπεδο θεσμού και επιτυχιών».

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνέντευξης που έλαβε χώρα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο κος Αυγενάκης μίλησε για το «στοίχημα» που έχει αναλάβει η Ελλάδα με την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων και για την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Επιτροπής προς τη χώρα μας, η οποία κατά περιόδους κινδύνευσε στο παρελθόν.

Μεταξύ των όσων δήλωσε στην τοποθέτηση του, τόνισε πως «η επιτυχία των Αγώνων θα κριθεί μετά το πέρας τους, από τον εξονυχιστικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αργομισθίες ή καθυστερήσεις οι οποίες θα έβλαπταν το κύρος της χώρας και των αγώνων αλλά και ότι όλα τα χρήματα δαπανήθηκαν με το σωστό τρόπο», σε ένα εγχείρημα με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία παραδειγματισμού και λήψης συμπερασμάτων για τις επόμενες διοργανώσεις που θα επιχειρήσει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση.

«Στόχος μας είναι η διαφάνεια, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού.



Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Παπαδημάτος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης καθώς και το μέλος της ΟΕ και παλαίμαχος πολίστας, Μιχάλης Κουρέτας.

Μέσα από τις δηλώσεις τους, οι ιθύνοντες των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων πληροφόρησαν ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες στις 4 βασικές εγκαταστάσεις με σκοπό να είναι όλα πανέτοιμα στην τελετή έναρξης την ερχόμενη Κυριακή, στην οποία όπως αποκαλύφθηκε θα παρευρεθούν αρκετοί αρχηγοί κρατών, όπως ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό.

Σημειώνεται ότι οι φετινοί Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες θα αποτελέσουν αφορμή παγκόσμιας προβολής της Πάτρας και της Ελλάδας αφού οι αγώνες θα μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι της Ολυμπιακής Επιτροπής (Olympic channel) ανάμεσα στα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα από τις διάφορες χώρες.

Η επικείμενη διοργάνωση αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 700 αθλητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν 26 χώρες, με αριθμό ρεκόρ συμπεριλαμβανόμενων αθλημάτων καθώς αυτή τη φορά θα φτάσουν τα έντεκα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube