Ακόμα μία απώλεια βαθμών στη φετινή διοργάνωση του Nations League για τη Γαλλία, η οποία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ 1 της League A, ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Αυστρίας (2η, 4β.). Βέβαια, οι «τρικολόρ» μπορεί να έμειναν χωρίς νίκη -όντας τελευταίοι- στον όμιλο, αλλά μάλλον πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Κι αυτό διότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τη «χρυσή» αλλαγή, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος -παρότι ανέτοιμος- τους πήρε από το χέρι και ισοφάρισε στο 83', έχοντας και δοκάρι στο 87'.

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο και χωρίς πολλές φάσεις στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ο Μπενζεμά προειδοποίησε στο 18', ωστόσο η Αυστρία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 37' ο Λάιμερ έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Βάιμαν να πιάνει πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με άκρως επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο μέρος, αυξάνοντας την πίεσή τους όσο κυλούσαν τα λεπτά. Στο 63' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Εμπαπέ, ενώ στο 79' μπήκε και ο Ενκουκού. Ο δεύτερος ήταν εκείνος που έσπασε στον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος έπιασε ιδανικό πλασέ για το 1-1.

Στο 87' η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά το σουτ του Εμπαπέ σταμάτησε στο δοκάρι, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και τους «τρικολόρ» να… φλερτάρουν ακόμα και με τον υποβιβασμό στη League B.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ 1 της League A:

Αυστρία-Γαλλία 1-1
(37' Βάιμαν – 83' Εμπαπέ)

Δανία-Κροατία 0-1
(69' Πάσαλιτς)

Η βαθμολογία:

1. Δανία 6 (4-3)
2. Αυστρία 4 (5-3)
3. Κροατία 4 (2-4)
4. Γαλλία 2 (3-4)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Δευτέρα (13/6, 21:45)

Γαλλία-Κροατία
Δανία-Αυστρία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παούνοβιτς: «Μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας με Γιοβάνοβιτς, γνωρίζει καλά το ελληνικό και το σέρβικο ποδόσφαιρο»

Πρεμιέρα στη Σερβία για την Ελλάδα: Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Nations League

Γκαγκάτσης: «Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες των διεθνών μας»

Γιοβάνοβιτς: «Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια αλλά θα είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τα πάντα»

Σαλπιγγίδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Στόχος της Εθνικής να διατηρηθεί στην πρώτη κατηγορία του Nations League»

Θα μετρήσει τις δυνάμεις της με θηρία η Ελλάδα στο νέο Nations League!

Ταμπάκος: «Κληρώνει για την Εθνική, μετράει τις δυνάμεις της με τους ισχυρούς»

Ιστορική συμμετοχή της Ελλάδας στη League A του Nations League – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση

Απειλές στη σύζυγο του Μοράτα για το χαμένο πέναλτι: «Θα σκοτώσω τον άντρα και τα παιδιά σου»

Η... ψυχρή χειραψία του Γιαμάλ στον Κριστιάνο έγινε viral