Nations League

Διπλό στο «Πάρκεν» και ξανά στο κόλπο οι Κροάτες

Νίκη για την Κροατία, που έσπασε το αήττητο των Δανών και «άλωσε» την Κοπεγχάγη με γκολ του Πάσαλιτς και έξοχο Μόντριτς που μπήκε στο β΄μέρος και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Η Κροατία πέτυχε την παρθενική της νίκη, στον πρώτο όμιλο της Α’ κατηγορίας μέσα στη Δανία με 1-0 και έπιασε την Αυστρία στους τέσσερις βαθμούς και μειώνοντας στους δύο την απόσταση της από την Δανία που εξακολουθεί να προηγείται στο γκρουπ.

Παιχνίδι με καλό ρυθμό, αλλά χωρίς ιδιαίτερα απειλητικές φάσεις στο πρώτο μέρος, στο «Πάρκεν», με τους Δανούς να έχουν καλή στιγμή στο 11’ με τον Μάελε να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των γκολπόστ, για να απαντήσει ο Όρσιτς στο 12ο λεπτό, με μια από τις γνωστές του κινήσεις, με το σουτ του όμως να καταλήγει ψηλά πάνω από την εστία.

Οι Δανοί μετά τα μισά του πρώτου μέρους, πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, κέρδισαν αρκετά στημένα, αλλά δεν μπόρεσαν παρά την πίεση που άσκησαν να σημειώσουν κάποιο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο. Στο 21’ άλλη μια καλή προσπάθεια του Χόιμπιεργκ, πέρασε εκτός εστίας, για να έρθουμε στο 40ο λεπτό, όπου ο Κορνέλιους δοκίμασε από τα 25 μέτρα ένα σουτ με το αριστερό, για να βρει σε ετοιμότητα τον Λιβάκοβιτς που απομάκρυνε για να μείνει το 0-0 στο ημίχρονο.

Η Δανία για ένα δεκάλεπτο μπήκε καλά στο 2ο μέρος, αλλά η είσοδος του Λούκα Μόντριτς άλλαξε σταδιακά, τα δεδομένα στο ματς και αφού ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, απείλησε άμεσα με σουτ που μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Κάσπερ Σμάιχελ στο 63’, βοήθησε την ομάδα του ν’ ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μόντριτς παίζει με πάσα στον Μπρόζοβιτς , αυτός βγάζει σέντρα και από λάθος του Χόιμπιεργκ, η μπάλα, έφτασε στον Πάσαλιτς που πλάσαρε από κοντά και νίκησε τον Σμάιχελ για το 0-1.

Η Δανία βγήκε μπροστά και πίεσε με τον Μπρέθγουεϊτ να πλασάρει ελάχιστα άουτ στο 82’ . Ο Βιντ σκόραρε στο 87’ αλλά το γκολ του δεν μέτρησε ορθώς σαν οφσάιντ, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Μπρόζοβιτς στο 90+3’ να διευρύνει το σκορ για τους Κροάτες.

Το πανόραμα του α’ ομίλου της Α΄ κατηγορίας

Αυστρία – Γαλλία 1-1
(37’ Βάιμαν-83’ Εμπαπέ)
Δανία – Κροατία 0-1
(69’ Πάσαλιτς)

Η βαθμολογία:
Δανία 6
Αυστρία 4
Κροατία 4
Γαλλία 2

Επόμενη αγωνιστική (4η):
Γαλλία – Κροατία
Δανία - Αυστρία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x