Καλό, αλλά και… τυχερό αφού δεν είχε δύσκολες φάσεις έκρινε τον Ελβετό διαιτητή Φενταγί για την απόδοσή του στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης Βαρούχας μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν υπήρχε δύσκολη φάση για να κρίνουμε τον διαιτητή με ασφάλεια. Ο δεύτερος βοηθός έκανε ένα σοβαρό λάθος σηκώνοντας οφσάιντ στον Πρίγιοβιτς, που καλυπτόταν καθαρά. Είχε κακή θέση ο βοηθός. Ο δε πρώτος βοηθός σήκωνε καθυστερημένα το οφσάιντ», τόνισε, ενώ για τους συνεχείς ορισμούς ξένων ρέφερι είπε: «Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους Έλληνες διαιτητές, γιατί έτσι όπως πάει η κατάσταση στο τέλος θα σφυρίζουν μόνο ξένοι. Θα πρέπει να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν και να μην κάνουν διαχείριση. Αλλιώς βλέπω να έρχονται διαιτητές μέχρι και από την… Αρμενία».



Αναλυτικά, ο «έλεγχος» των διαιτητών του Σαββατοκύριακου από τον έμπειρο καθηγητή διαιτησίας:

ΑΕΛ-Παναιτωλικός: «Διαιτητής ο Κουτσιαύτης. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΛ στο 8’ γιατί ήταν οφσάιντ. Στο 84’ εκτός φάσης, μπροστά στα μάτια του βοηθού και του τέταρτου ο Ζίζιτς χτυπά με κεφαλιά τον Καμαρά. Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη, αλλά έπρεπε να τον αποβάλει».

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: «Στο 22’ ο Κρίζμαν δεν είναι οφσάιντ, αλλά με την ταχύτητα που έχει απωθεί τον Διούδη με τα χέρια. Ήταν επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίχτηκε και μπήκε το γκολ. Ο Διούδης τράβηξε από τα πόδια τον Διούδη και αν δεν υπήρχε γκολ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Στο 32’ ο Κουρμπέλης πέφτει στον Βελλίδη, ήταν φάουλ στον τερματοφύλακα αλλά αυτή τη φορά δόθηκε σωστά. Σωστά ακυρώθηκε και το γκολ που έβαλε με το χέρι ο Κουρμπέλης και πήρε την κίτρινη».

ΟΦΗ-ΑΕΚ: «Ο Σιδηρόπουλος δεν βλέπω να έχει διαφορά με αυτούς τους ξένους διαιτητές που φέρνουμε. Στα πρώτα λεπτά ο Κυριακίδης τραβά τον Σιμόες εντός περιοχής, αλλά επειδή δεν έχει χτυπηθεί ακόμη το κόρνερ, αυτό επιφέρει πειθαρχική ποινή, δηλαδή κίτρινη κάρτα, κι όχι πέναλτι. Σωστά ο Σιδηρόπουλος έδωσε φάουλ εκτός περιοχής και απέβαλε τον Κομεσίδη. Ήταν δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Μετά το γκολ του Γκάλο πετάχτηκε ένα κάθισμα εντός αγωνιστικού χώρου και ο Μπακασέτας το έβγαλε εκτός γηπέδου. Ήταν υπερβολικό να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, γιατί δεν είδαμε κάτι μεμπτό από τον παίκτη της ΑΕΚ. Έχουμε και δύο λάθη οφσάιντ του Κωσταρά , που είχε κάνει λάθη και στο Περιστέρι. Ένα στον Πόνσε και ένα στον Πλατέλλα».

Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος: «Σωστά ο Φωτιάδης δεν έδωσε παράβαση στο πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλωνας για μαρκάρισμα του Ντομίνγκες στον Γκαρός. Σε μια προσπάθεια του Κόρμπου ο Χουάντερσον έπιασε την μπάλα αλλά ήταν εντός περιοχής και σωστά δεν δόθηκε παράβαση».

Λεβαδειακός-Ατρόμητος: «Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου, χωρίς τίποτα το επιλήψιμο».

Άρης-Αστέρας Τρίπολης: «Στο 8’ γίνεται ένα επιθετικό φάουλ, ο Κουμπαράκης δεν δίνει τίποτα, αλλά ο Αστέρας δεν σκοράρει. Ένα πέσιμο του Φερνάντες δεν ήταν τίποτα, ενώ στο 87’ σωστά δόθηκε πέναλτι και απορώ γιατί διαμαρτύρεται ο Παπαδόπουλος».

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Στο 5’ ο Τσιμίκας πέφτει σε μια διεκδίκηση της μπάλας, σωστά δεν δόθηκε κάτι. Ήταν η μοναδική φάση εντός περιοχής στο ματς. Στο 22’ ο Μεριά κάνει κεφαλιά από θέση οφσάιντ, ευτυχώς δεν μπήκε γκολ γιατί θα είχαμε φωνές. Σωστά δόθηκαν δύο οφσάιντ στον Μπίσεσβαρ, αλλά όχι και στον Πρίγιοβιτς που καλυπτόταν καθαρά. Στο 44’ ο Μπίσεσβαρ δεν συμμετέχει στη φάση και σωστά δεν δόθηκε οφσάιντ. Κακώς δεν δόθηκε μια κίτρινη στον Πέλκα για πάτημα σε αντίπαλο. Ένα χέρι που ζητά ο Ολυμπιακός χτυπά η μπάλα στο στήθος του Κρέσπο και σωστά δεν δόθηκε παράβαση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube