Τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων του Σαββατοκύριακου για τη 14η αγωνιστική της Super League ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως ήταν σωστό το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Ατρομήτου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα ανέφερε πως στο Ολυμπιακός-Λαμία δεν δόθηκε ένα πέναλτι, αλλά και μια αποβολή στους γηπεδούχους.



Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου στη Super League:

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος: «Διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου. Στο 87’ δόθηκε ένα πέναλτι σε χέρι, η μπάλα χτυπά στο πρόσωπο του παίκτη, έχει τροχιά προς τα κάτω. Δεν υπάρχει παράβαση, αλλά δεν είναι εύκολη φάση. Ήταν το 3-1 και δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα».

Άρης-Παναιτωλικός: «Διαιτητής ήταν ο Ευαγγέλου. Ο τερματοφύλακας Κουέστα πιάνει από το σορτσάκι τον Μοράρ, τον ανατρέπει ενώ είναι έτοιμος να βάλει γκολ. Σωστή η κόκκινη κάρτα, γιατί δεν πήγε να βρει την μπάλα. Σωστά ενήργησε ο διαιτητής και έδωσε κόκκινη και πέναλτι. Αν έμπαινε γκολ ακαριαία, τότε θα άλλαζε το χρώμα της κάρτας. Σε μια άλλη φάση, ο παίκτης του Άρη βάζει σκόπιμα το πόδι του πάνω σε αυτό του αμυντικού και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι».

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: «Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, πήγε πολύ καλά ο Φωτιάδης».

Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη: «Καλή η διαιτησία του Βρέσκα, δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε γι’ αυτό το ματς».

ΑΕΛ-ΑΕΚ: «Διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν είναι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τον διαιτητή. Δεν μπορεί να σταθεί καλά στο γήπεδο ή να τρέξει. Οδηγεί σε πολλές σωματικές επαφές και πολλά φάουλ. Για ένα χέρι που ζητά η ΑΕΚ στο 21’ δεν υπάρχει κάτι, όπως και σε μια φάση με τον Τσιγκρίνσκι, που η μπάλα χτυπά από το κεφάλι στο σώμα του και δεν υπάρχει παράβαση».

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: «Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος. Στο 17’ δόθηκε φάουλ και κίτρινη στον Ινσούα, που πάει με τα δύο πόδια και τις τάπες. Σωστά δόθηκε η κάρτα. Στο 61’ δόθηκε πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ναι μεν ψηλά είναι ώμο με ώμο, αλλά χαμηλά υπάρχει επαφή με το πόδι του αντιπάλου και σωστά δόθηκε η παράβαση. Στη συνέχεια έχουμε ένα στιγμιαίο κράτημα του Ρισβάνη στον Καμπετσή. Δεν έχει σημασία αν έπεσε ή όχι. Το κράτημα το είδαμε τηλεοπτικά. Αν δίνονται αυτές οι φάσεις, θα έχουμε σε κάθε ματς 15 πέναλτι. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πέναλτι. Το πέναλτι που ζητεί ο Σάκιτς δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τον κανονισμό η δεύτερη κίτρινη στον Δώνη είναι σωστή, γιατί βρέθηκε μπροστά στον παίκτη που πήγε να κάνει το πλάγιο. Επίσης όταν υπάρχουν καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις πρέπει ο διαιτητής να κρατά παραπάνω χρόνο».

Ολυμπιακός-Λαμία: «Διαιτητής ήταν ο Διαμαντόπουλος που έγινε διεθνής. Η προβολή στον Ομάρ που κάνει μπάσιμο είναι ανατροπή, πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Στο 29’ ο Γκιγέρμε έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα, γιατί πηγαίνει με τις τάπες στο καλάμι. Ο Μπερτόλιο μπήκε στην περιοχή και πήγε προς το πόδι του Σισέ με σκοπό να εκβιάσει το πέναλτι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube