Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 233 συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στη Βενεζουέλα, εν μέσω των κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε ο Χουάν Γκουαϊδό, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ χθες Δευτέρα.

«Εγιναν (…) 233 συλλήψεις και πέντε άνθρωποι είναι νεκροί. Για όλες αυτές τις υποθέσεις διενεργούνται έρευνες», είπε ο Σάαμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει μια ΜΚΟ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς στα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης στη Βενεζουέλα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αφού ο Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο. Εμφανίστηκε την Τρίτη τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας και διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη μιας ομάδας στρατιωτικών που προσχώρησαν στο δικό του στρατόπεδο.

Η έκκληση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απετράπη απόπειρα «πραξικοπήματος» και δεσμεύθηκε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν. Το επιτελείο εξέφρασε εκ νέου την πίστη του στον αρχηγό του Κράτους.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου