Οι Πράνιτς και Σίλντενφελντ είναι ικανοί να ανεβάσουν ένα αγωνιστικό επίπεδο τον Παναθηναϊκό και να ανταποκριθούν σε ηγετικούς ρόλους στην ομάδα υποστηρίζει ο Γκόραν Βλάοβιτς.

Ο Κροάτης, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο τριφύλλι, μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιστροφής της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου επισημαίνοντας ότι το «Απόστολος Νικολαϊδης» μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο του Παναθηναϊκού και πως πρέπει οι παίκτες να το αντιληφθούν αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκόραν Βλάοβιτς στην εφημερίδα “Live Sport”…

-Έχεις εικόνα για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό;
«Ξέρω σε γενικές γραμμές ότι είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και ότι έχει κάνει ανανέωση με πολλούς μικρούς και ορισμένους ξένους παίκτες. Είναι, φαντάζομαι, σε μεταβατικό στάδιο».

-Κάπως έτσι... Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο Πράνιτς και Σίλντενφελντ καλούνται να αναλάβουν ηγετικό ρόλο. Μπορούν;
«Ασφαλώς! Είναι και οι δυο παίκτες με πολλά ματς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με πολλές παραστάσεις. Μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Σίλντενφελντ είναι εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής ομάδας, ο Πράνιτς έπαιζε στην Μπάγερν, αυτό τα λέει όλα».

-Ποια τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζεις;
«Ο Πράνιτς μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους, Δεν ξέρω πού θα τον αξιοποιήσει ο προπονητής, νομίζω όμως ότι είναι πιο χρήσιμος επιθετικά. Σέντρες, πάσες, σουτ, ταχύτητα, διεισδυτικότητα, θα δώσει ενέργεια στο παιχνίδι. Ο Σίλντενφελντ είναι στόπερ που μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιθέσεων».

-Ήδη κουβαλούν το βάρος του ηγέτη. Θα το αντέξουν;
«Είναι παιδιά με προσωπικότητα, παίρνουν ευθύνες στο ματς. Αλλά αν τα περιμένουν όλοι όλα από εκείνους, θα είναι δύσκολο. Πρέπει να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από τους νεότερους Έλληνες και τους ξένους συμπαίκτες τους. Και οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα. Αν είναι ανόητοι και ζητούν από αυτή την ομάδα τίτλους και άμεσα αποτελέσματα, θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Πρέπει να της δώσουν χρόνο να «αναπνεύσει» και να «ανθίσει».

-Ειδικά για τον Πράνιτς, εκτιμάς ότι θα έχει κίνητρα ισχυρά; Διότι η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα, ενώ ο Σίλντενφελντ έχει μια σταθερή πορεία...
«Ναι, δεν το συζητώ αυτό! Θα το δείτε στο γήπεδο, ας μη λέμε πολλά».

-Έχεις παίξει στη Λεωφόρο και ματς πρωταθλήματος και ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όπλο ή... μπούμερανγκ;
«Όπλο! Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά στα περισσότερα ματς είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτή η έδρα για τον Παναθηναϊκό και οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπιανκόν: «Ξεκάθαρο πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς - Τραγικά όσα είδαμε από διαιτητή και VAR»

Μεντιλίμπαρ: «Και 25 λεπτά να είχαμε, πάλι καθυστερήσεις θα έκανε η Κηφισιά»

Με Ουάρντα, αλλά χωρίς δύο με Ατρόμητο η ΑΕΛ

Τα highlights από την γκέλα του Ολυμπιακού ενάντια στην Κηφισιά

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Κηφισιά

Τσορμπατζόγλου: «Πρέπει να βγει νικητής από το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Τα δεδομένα για την 11άδα»

Συγκλονιστικός Τεττέη, ξέσπασε σε λυγμούς σε ζωντανή σύνδεση μετά το τελευταίο του ματς με την Κηφισιά

Δεσύλλας: «Πρέπει να είναι βελτιωμένος και να αποφύγει τα λάθη ο Παναθηναϊκός - Η πιθανή 11άδα για Τούμπα»

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει τρομερή αύρα και πολύ μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΟΦΗ - Οι σκέψεις του Νίκολιτς για την 11άδα»

Χριστόγλου: «Κωμωδία, ρεσιτάλ από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς»