Ο Βόλος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της σύντομης ιστορίας του, καθώς πέρσι όχι μόνο πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο με χαρακτηριστική ευκολία σώζοντας την κατηγορία, αλλά κατετάγη στην έβδομη θέση, όντας πρώτος στη διαδικασία των play-out με ρεκόρ μάλιστα 2-4-1.

Πλέον, η... όρεξη της ομάδας της Θεσσαλίας έχει ανοίξει για τα καλά, και υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για ανάλογη πορεία τη φετινή σεζόν, και γιατί όχι να κάνει το βήμα παραπάνω και να χτυπήσει την πόρτα των play offs.



Η έναρξη της νέας χρονιάς βρίσκει τον Βόλο αρκετά αλλαγμένο σε σχέση με πριν σε πολλούς τομείς. Αρχικά, ο 32χρονος Ισπανός τεχνικός, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ανέλαβε φέτος το καλοκαίρι τις τύχες του συλλόγου, αντικαθιστώντας τον Κωσταντίνο Μπράτσο. Επιπλέον, πολλές ήταν και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, καθώς αποκτήθηκαν 13 ποδοσφαιριστές, ενώ αποχώρησαν ούτε λίγο ούτε πολύ 16 συνολικά παίκτες. Σημαντικές κρίνονται οι προσθήκες των Ρομέρο, Φερνάντες και Φαν Βέερτ, ενώ ξεχωρίζουν οι αποχωρήσεις των Δουβίκα και Μήτογλου, παίκτες που αποτελούσαν και τα δύο μεγάλα ταλέντα του συλλόγου. Παρ' όλα αυτά, ο Βόλος είχε σημαντικό οικονομικό κέδρος από τους δύο προαναφερθέντες, βάζοντας στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Μεταγραφές:

Ήρθαν (13): Κότνικ (Μπρέσια), Βοϊτκόβσκι (ελεύθερος), Πουρίτα (Σαν Μάρτιν), Φαν Βέερτ (Άαλμποργκ), Γκιουλέν (Άνκαρασπορ), Ροσέρο (Σάντα Λούσια), Ρίνερ (Κάντιθ), Ρομέρο (Λίβερπουλ Μοντεβιδέο), Κούζντρα (Βάρτα Πόζναν), Φερνάντες (Καστεγιόν), Ορόζ (Ρασίνγκ Κλουπ), Ρεγκατέν (Αλτάι), Σοάρες (Μορεϊρένσε).

Έφυγαν (16): Δουβίκας (Ουτρέχτη), Μήτογλου (ΑΕΚ), Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα), Κάλβο (Ιωνικός), Ντετάκης (Απόλλων Σμύρνης), Τέκιο (Λογκρόνες), Μαρτίνες (Απόλλων Σμύρνης), Γκαραβέλης (Λαμία), Κρητικός (Ξάνθη), Μίλος (Άρσεναλ Σαραντί), Γκαμπόα (Πουέρτο Καμπέγιο), Κολόμπο (Μάιπου), Κιάκος (Ιωνικός), Μπάλας (Νίκη Βόλου), Κανελάκης (Αλμωπό).



Συν: Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως κάλυψε όλες εκείνες τις «τρύπες» που υπήρχαν στο ρόστερ σε θέσεις που «πονούσε» την περσινή σεζόν, αποκτώντας έτοιμους παίκτες με εμπειρία, ικανοί να προσδώσουν άμεσα το κάτι παραπάνω και να κάνουν τη διαφορά. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, αφού σε σύνολο εννέα αγώνων έμεινε στο μηδέν μόλις στα δύο. Στα τρία τελευταία μάλιστα, πέτυχε εννέα τέρματα (!), κόντρα σε Άρη (ήττα με 4-3), ΑΕΚ (νίκη με 4-3), και στην πρόβα τζενεράλε με τη Νίκη Βόλου (νίκη με 2-0) στις 4 Σεπτεμβρίου.



Πλην: Στα αρνητικά τώρα, εκείνο που καλείται να ξεπεράσει γρήγορα η ομάδα του Βόλου είναι η απουσία ομοιογένειας. Με νέο τεχνικό αλλά και αρκετούς «πρωτάρηδες» ποδοσφαιριστές, είναι φυσιολογικό να χρειαστεί παραπάνω χρόνο για να δέσει σαν σύνολο, να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα και να παρουσιάσει μια ομάδα δουλεμένη και έτοιμη. Η ψυχολογία μετά και την περσινή σεζόν είναι με το μέρος της, εκείνο που απαιτείται είναι η υπομονή και ο χρόνος. Χρόνο που μέσω των επιδόσεών της εντός αγωνιστικού χώρου μπορεί να «κερδίσει» μόνο τους, κάνοντας τη μετάβαση στη νέα σεζόν ακόμα πιο εύκολη. Επιπλέον, αρνητικό μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός πως στο ρόστερ υπάρχουν μόλις έξι Έλληνες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κλέιμαν, Φεράρι, Ρομέρο, Πουρίτα, Γκρίλο, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Νίνης, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ροσέρο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Βόλος