Το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, για τη νέα σεζόν παίρνει στα χέρια του ο Άρης! Ο Τόλης Τερζής είδε τον Νταρίντα να ανοίγει τον δρόμο της νίκης με γκολάρα για την ομάδα του, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να σκοράρει δις στο τελευταίο τέταρτο και οι «κίτρινοι» πέρασαν με το εμφατικό 3-0 από το «Πανθεσσαλικό» κόντρα στον Βόλο.

Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο +4 από την ομάδα της Μαγνησίας και πήραν μαξιλαράκι ασφαλείας στη μάχη της πέμπτης θέσης, την οποία δύσκολα θα χάσουν πλέον στις εναπομείνασες αγωνιστικές των playoffs της Stoiximan Super League.

Τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» υποδέχεται την Τετάρτη ο Άρης, ενώ ο Βόλος φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-3-3 παρέταξε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Ο Κότνικ στο τέρμα και στην άμυνα οι Άλχο, Λούνα, Πίρινεν, Σιέλης. Τσοκάνης, Γκάγκι, Μπαριέντος οι τρεις του άξονα, με τους Τσίρινος, Ντέλετιτς στα εξτρέμ και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Τόλης Τερζής. Στην εστία ο Κουέστα, με τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού στην τετράδα της άμυνας. Νταμπό, Ετέμπο στα χαφ, με τους Ιτούρμπε, Νταρίντα, Πάλμα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Καμαρά σε ρόλο φορ.

Το ματς


Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Άρη να έχει κάποιες καλές στιγμές ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα, με τον Βόλο να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στην συνέχεια η ομάδα του Τόλη Τερζή άρχιζε να ανεβαίνει και να έχει την κατοχή, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 24'. Ο Καμαρά έκανε ένα πλασέ με τη μία μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κότνικ. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και έτσι βρήκαν το γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Νταρίντα έξω από την περιοχή έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κότνικ για το 1-0!



Στο 30' ο Βόλος είχε μια καλή στιγμή όταν ο Άλχο έκανε την σέντρα, ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μάλιστα, στο γκολ του Άρη δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση μεταξύ κάποιων οπαδών του Βόλου και κάποιον των φιλοξενούμενων, ωστόσο χάρη στον Αχιλλέα Μπέο και την αστυνομία τα πνεύματα ηρέμησαν. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1).

Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Βόλος είχε ανεβάσει ρυθμό προσπαθώντας να απειλήσει, ωστόσο η άμυνα του Άρη εξουδετέρωνε τις περισσότερες φάσεις. Άγγιξαν την ισοφάριση στο 68’ αλλά μετά την πάσα του Ντέλετιτς, ο Αρούνα Σι δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι «κίτρινοι» στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία και τη φλυαρία των γηπεδούχων, είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν όμορφα την μπάλα.

Στο 77ο λεπτό ο Καμαρά με το εξωτερικό έκανε ένα υπέροχο τελείωμα γράφοντας το 2-0 για τον Άρη, με τον Εμπακατά να «γράφει» την ασίστ. Ο Κώστας Μπράτσος έκανε κάποιες αλλαγές οι οποίες ωστόσο δεν βοήθησαν την ομάδα του, αφού αμέσως μετά ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Ο Καμάτσο μπούκαρε στην αντίπαλη περιοχή, έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Πίρινεν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Καμαρά να χτυπάει ξανά στο 80’ εκτελώντας εύστοχα για το 3-0.



Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι το συγκλονιστικό, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει. Ο Άρης έφτασε εν τέλει σε μια άνετη αλλά και συνάμα νίκη-χρυσάφι, αγκαλιάζοντας την πέμπτη θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο! Κάπως έτσι οι Θεσσαλονικείς πήγαν στο +4 από τον αξιόμαχο Βόλο, ο οποίος πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε κάτι.

MVP: Ο Καμάτσο μπήκε και έδωσε ώθηση στον Άρη, ενώ είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 ο Καμαρά. Έφτιαξε αρκετά την εικόνα της ομάδας του σε ένα διάστημα που το χρειαζόταν, αφού ο Βόλος είχε ανέβει στο γήπεδο.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε τη δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει ο Άγγελος Ευαγγέλου, ο οποίος καταλόγισε σωστά το πέναλτι υπέρ του Άρη σε ανατροπή του Καμάτσο από τον Πίρινεν.



Έτσι παρακολουθήσατε το ματς Live μέσα από το Sportfm.gr!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Άλλο ένα… match ball για την ΑΕΚ, με νίκη τελειώνει την υπόθεση τίτλος»

Νικολακόπουλος: «Ίσως ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ανέβει στην τρίτη θέση»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση εκεί που όλοι τον θεωρούν γονατισμένο»

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι για τον τίτλο - Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά με ΑΕΚ θα κερδίσει»