Έβρισε ή δεν έβρισε ο Ομάρ Ελ Καντουρί οικογένειες και μανάδες στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ;

Έφτυσε ή δεν έφτυσε ο Αλέξης Κούγιας τον ποδοσφαιριστή του δικεφάλου του βορρά;

Μπορεί αυτά τα ερωτήματα να βρίσκουν εύκολη απάντηση από τους δεκάδες αυτόπτες ή αυτήκοους μάρτυρες των γεγονότων ή τα φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά είναι βέβαιο πως στις απολογίες των δύο πλευρών ακόμη και αυτά θα αμφισβητηθούν έντονα από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της τελευταίας αγωνιστικής.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η ύστατη φορά που θα δοκιμαστεί η κοινή λογική από κάθε είδους απίθανη δικαιολογία που θα σκαρφιστεί ο νομικός εκπρόσωπος κάποιας ΠΑΕ για να αποφύγει την τιμωρία. Και παράλληλα δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τέτοιες συμπεριφορές θα ανθίσουν στο τόσο εύφορο έδαφος που προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μπάλα γίνεται αντικείμενο απόλυτης εκμετάλλευσης προσωπικών επιδιώξεων και στόχων. Πάντα λίγο-πολύ έτσι ήταν, αλλά πλέον κάθε προηγούμενο όριο έχει ξεπεραστεί αφού το σφιχταγκάλιασμα ματαιοδοξίας και συμφερόντων αφήνει ελάχιστα περιθώρια στο ποδόσφαιρο που αδυνατεί να ανασάνει.

Με τον αγωνιστικό χώρο να μετατρέπεται σταδιακά σε θέατρο ενός διαρκούς κι ανηλεούς power play, είναι αστείο το να επιχειρείται σοβαρή συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Σε έναν τόπο που οι εκπτώσεις σε ηθικό επίπεδο (αντίθετα από τις κανονικές στα… μαγαζιά) δεν περιορίζονται σε δύο 15μερα το χρόνο, αλλά λειτουργούν σε βάση 24/7 ολόκληρη τη σεζόν, μόνο ως γραφικός ή μισότρελος μπορεί να αντιμετωπιστεί όποιος συνεχίζει απλά να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας σε συνεργάτες του υποστήριξε ότι ο Αλέξης Κούγιας χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση. Στη γραπτή δήλωσή του ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, αφού πρώτα τόνισε πως μια τέτοια τοποθέτηση είναι μήνυσιμη, διατύπωσε την ίδια πρόταση για τον γιο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Στην πραγματικότητα, όμως, το μόνο πράγμα που ίσως θα έπρεπε να επισκεφτεί τον τρελογιατρό της περιοχής του είναι εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχει επιστροφή και σωτηρία γι’ αυτό το ρημάδι το άθλημα που απασχολεί ολοένα και λιγότερο κόσμο. Φτου μας να μην μας ματιάσουμε παιδιά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube