Πέρασε δύο προκριματικούς γύρους (τον πρώτο bye) και την Τετάρτη θα πρέπει να περάσει άλλους δύο για να μπει στο ταμπλό των «32» σε ένα τουρνουά, που είναι από τα ισχυρότερα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και συγκεντρώνει τοπ αθλητές του παγκοσμίου στερεώματος.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε ακόμα πιο δύσκολο έργο στο ανάλογο στάδιο και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών. Το πρωί της Τρίτης, άρχισε νικηφόρα, αλλά, στη συνέχεια, σταμάτησε πάνω σε υψηλό εμπόδιο από την Ασία.

Ο Γκιώνης μπήκε χωρίς αγώνα στους «128», χάρη στη θέση του στα seeding. Το απόγευμα είχε να αντιμετωπίσει τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα. Ο πρωταθλητής μας μπήκε στο παιχνίδι με πολύ καλή συγκέντρωση, είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος και με σταθερές άμυνες και ποιοτική επίθεση δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του (11-7, 11-7, 11-5, 11-6).

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του αυστριακού World Tour ο Γκιώνης συναντά της Τετάρτη στις 13:30 τον Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο. Εάν ο κορυφαίος αμυντικός πάρει τη νίκη και μπει στους «32» των προκριματικών τότε θα παίξει τον καθοριστικό αγώνα για την είσοδο στον πρώτο γύρο του απλού είτε με τον Κορεάτη Γιανγκ Βουτζίν, είτε με τον Άγγλο Πολ Ντρίνκχολ.

Ο Σγουρόπουλος συνάντησε από την αρχή υψηλό εμπόδιο. Το πρωί, στον πρώτο γύρο των προκριματικών, αντιμετώπισε τον Λουξεμβούργιο Λούκα Μλαντένοβιτς. Ο Ελευσίνιος άσος βρήκε τις λύσεις και επικράτησε με 4-0 σετ, αλλά το κατάφερε πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να πιστέψει όποιος μείνει στο τελικό σκορ.

Στον δεύτερο γύρο των προκριματικών ο Σγουρόπουλος αναμετρήθηκε με τον Ενγκ Πακ Ναμ από το Χονγκ Κονγκ. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων έκανε την προσπάθειά του, αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με 4-2 από έναν εξαιρετικό αθλητή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube