Ο Γιώργος Φουντουλάκης τόνισε πως: «Η απόφαση της αθλητικής ηγεσίας για διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις ομοσπονδίες μέσα στο 2020 βρίσκει σύμφωνο ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα.

Η μη τήρηση της τετραετούς θητείας στις ομοσπονδίες θα υποχρέωνε τα διοικητικά σχήματα που θα προέκυπταν από τις διαδικασίες μέσα στο 2021 σε θητεία μειωμένη κατά ένα χρόνο, γεγονός που θα δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ομοσπονδιών, κυρίως σε θέματα διοίκησης.

Εκτός των άλλων, θα ήταν άδικο για τα διοικητικά σχήματα που θα προέκυπταν το 2021 να είχαν θητεία τριών ετών, έναντι πέντε της τωρινής.

Επιπροσθέτως, πιθανή ματαίωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων -κάτι που απεύχεται όλη η αθλητική κοινότητα- θα δημιουργούσε ακόμη σοβαρότερα προβλήματα σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας.

Το Παραολυμπιακό Κίνημα στηρίζει την κυβερνητική απόφαση και τόσο η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), όσο και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι σε θέση να μπει σε εκλογική διαδικασία, όποτε της ζητηθεί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μοναδικός Πετρούνιας: Χρυσό μετάλλιο για τον «Άρχοντα των Κρίκων» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου!

Χαμός στον ποδηλατικό Γύρο της Φλάνδρας όταν ισόπεδη διάβαση... έκοψε το πελοτόν στα δύο!

Παγκόσμιο Ενόργανης: Εύκολα στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης στο Καυτανζόγλειο

Το τριήμερο 3-5/4 στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες

Την Παρασκευή οι υπογραφές για το νέο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ

ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: 108 Πόλεις και Χωριά στο Επίκεντρο – Μια Εθνική Κινητοποίηση σε 44 Δήμους και 5 Περιφέρειες

Η Αλεξανδρούπολη στο… πόδι για το πρώτο της πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

«Οι αληθινοί επαγγελματίες μίλησαν και δεν είναι ποδοσφαιριστές»: Οργή των Ιταλών πρωταθλητών για τις δηλώσεις Γκραβίνα!

Όγδοη θέση για τον Κουκουσέλη-Φούσκη στο ελεύθερο σόλο