Πέτυχε τον στόχο της τελικά η Δανία που έφυγε από το Κάρντιφ με την… πολυπόθητη νίκη απέναντι στην Ουαλία, χάρη στα τέρματα των Γιόργκενσεν στο 42ο λεπτό και Μπρεθγουεϊντ στο 88ο του λεπτό αγώνα που διεξήχθη για τον 4ο όμιλο του League B στο Nations League και με το οποίο οι Σκανδιναβοί «καπάρωσαν» την πρωτιά, αφού το γκολ του Μπέιλ στο 89’ δεν άλλαξε τα δεδομένα!

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, βλέπετε, η Δανία έφτασε τους επτά βαθμούς, ενώ παράλληλα άφησε την αντίπαλό της στους έξι και τη δεύτερη θέση. Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν πάρει ούτε πόντο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην ουραγό -και ως εκ τούτου υποβιβασμένη στο League C- Ιρλανδία, η ομάδα του Άγκε Χαρέιντε έχει ήδη εξασφαλίσει τον στόχο της.

Στα του αγώνα, το ματς ήταν ιδιαίτερα σκληρό και είχε οκτώ κίτρινες κάρτες, με τον Γιόργκενσεν να μετουσιώσει σε γκολ την προσπάθεια του Πούλσεν και την ωραία κάθετη πάσα του λίγο πριν την ανάπαυλα. Ενώ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη τους φάση στο 82’, με τον Σμάιχελ να… απογειώνεται για να διώξει με τη βοήθεια του δοκαριού την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, που όδευε προς το «γάμα» της εστίας του.

Για να έρθει στην επανάληψη ο Μπράιτγουαϊντ και με ένα πολύ ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση, να «γράψει» το 0-2 στο 88ο λεπτό, ενώ το τέρμα του Μπέιλ που νίκησε σε τετ α τετ τον Σμάιχελ στην αμέσως επόμενη φάση απλά «χρύσωσε» το χάπι για την Ουαλία…

Συνοπτικά το ματς:
Ουαλία-Δανία 1-2
(89’ Μπέιλ – 42’ Γιόργκενσεν, 88’ Μπράιτγουαϊντ)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Δανία 7
2. Ουαλία 6
3. Ιρλανδία 1

Η επόμενη αγωνιστική (19/11):
Δανία -Ιρλανδία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube