Ως έμπειρο χαρακτήρισε τον κυβερνήτη του ταχύπλοου που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος στην Αίγινα προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

«Είχε δικό του σκάφος πολλά χρόνια. Ήταν γνωστό για την ενασχόλησή του με τη θαλάσσια αναψυχή με το σκάφος αυτό. Ταυτόχρονα ταυτόχρονα είχε γνώση του χώρου αν και δεν ήταν Αιγινίτης» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αποκαλύπτοντας ότι στην κατάθεσή του ο 77χρονος υποστήριξε ότι έτρεχε με 21 ναυτικά μίλια την ώρα της σύγκρουσης ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε αδιανόητο να τρέχει με αυτή την ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο.

«Δεν νοείται να μην υπάρχουν ειδικοί κανόνες για περάσματα όπως αυτό στο στενό της Μονής» συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας και σημείωσε ότι στην περίπτωση αυτή όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει ένα κράτος ως νομικό πλαίσιο δεν μπορουν να έχουν εφαρμογή γιατί όφειλε να έχει αυξημένη την προσοχή του σε κάθε περίπτωση.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας - Τι αλλάζει από σήμερα

Τραγωδία στην Ελβετία: «Περίπου 40» οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά, σύμφωνα με το ιταλικό ΥΠΕΞ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς