Ο Φίλιππος Γκώγκος στο ξίφος μονομαχίας και η Μαρία Χαλδαίου στο ξίφος ασκήσεως ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η αθλήτρια του Αιγάλεω στον όμιλο σημείωσε πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στο ταμπλό των «128», η Χαλδαίου αντιμετώπισε την Ουγγαρέζα Τόμκα και κέρδισε με 15-8.

Στις «64», αγωνίστηκε απέναντι στη Ρωσίδα Αβατσένκοβα και κέρδισε με 15-12. Στον επόμενο γύρο, αντιμετώπισε και πάλι μια αθλήτρια από τη Ρωσία, την Κοζάεβα, και επικράτησε με 15-6, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τις «16».

Εκεί, έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα απέναντι στην Αμερικανίδα Μίναρικ και επικράτησε με 15-14. Στα προημιτελικά νίκησε την Καναδέζα Λι Καρίνα με 15-13 και εξασφάλισε το μετάλλιο.

Στον ημιτελικό, η Χαλδαίου σημείωσε την τρίτη της νίκη απέναντι σε Ρωσίδα αθλήτρια, αφού νίκησε την Ουντοβιτσένκο με 15-11. Στον τελικό, αγωνίστηκε απέναντι στην Ουγγαρέζα Χαγιας και ηττήθηκε με 15-10.

Στους ίδιους αγώνες, η Γεωργοπούλου κατέλαβε την 99η θέση, η Απιδοπούλου την 185η, η Γεροσίδερη ήταν 187η και η Ζωγράφου 210η.



Στο ξίφος μονομαχίας εφήβων, αγωνίστηκαν 215 αθλητές. Ο Φίλιππος Γκώγκος στον όμιλο σημείωσε τέσσερις νίκες και μία ήττα και πήρε την πρόκριση για τα «νοκ άουτ». Στους «128», επικράτησε με 15-12 του Ουκρανού Κίρντα. Στη φάση των «64», έκαμψε την αντίσταση του Ελβετού Γένι με 15-13. Επόμενος αντίπαλος στη φάση των «32» ήταν ο Πολωνός Ζμπιεράντα, όπου ο αθλητής του ΟΞΙΦ τον νίκησε με 15-13. Στους «16», επικράτησε του Ελβετού Σουίτστ με 15-12.

Στα προημιτελικά, αγωνίστηκε απέναντι στον Ιταλό Λεόνε και, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, πήρε την πρόκριση με 15-14 και εξασφάλισε το μετάλλιο. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε ξανά Ιταλό, τον Βαρένγκο, και επικράτησε και πάλι με 15-14, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί, αντιμετώπισε τον, επίσης, Ιταλό Γκαετάνι κι έχασε με 15-8.

Στους ίδιους αγώνες, ο Μαρκόπουλος κατέλαβε τη 12η θέση, ο Μπουγάτσος την 43η, ο Κρητικός την 45η, ο Αλέξανδρος Γκώγκος την 58η, ο Κεσκινίδης την 125η και ο Αβραμίδης την 134η.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκιώνης: «Θέλει πείσμα και ψυχή για να πας σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ολοκληρώνεται σήμερα ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 με το 5ο ετάπ

Καρδίτσα, Λάρισα, Ελασσόνα, Καρπενήσι γέμισαν ποδήλατα και παιδικά χαμόγελα στο πέρασμα του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου

Η Στερεά Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο σημερινό 4ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Αναβάλλονται με δικαστική απόφαση τα πλέι οφ της Α1 πινγκ πονγκ ανδρών, αναζητά νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους η Ε.Φ.Ο

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ: Ένα βήμα πριν το Παρίσι ο Γκιώνης

Ετάπ 3 - Ποδηλάτες και φίλαθλοι δίνουν σήμερα ραντεβού στο «βασιλικό» ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ: Αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι Τόλιου, Τέρπου

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 εισέρχεται σήμερα στη Θεσσαλία

Από νωρίς το προβάδισμα στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, ο περσινός νικητής, Γιούρι Λεϊτάο