Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, πακιστανικής υπηκοότητας, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 αποφάσισε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αποδεχόμενο την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου.

Ύστερα από μία μακρά διαδικασία, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν ότι οι κατηγορούμενοι, Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν τον άτυχο νέο και το δικαστήριο έκανε δεκτό, πως το έγκλημά τους είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν συνέδεσε το συγκεκριμένο έγκλημα με την δράση της Χρύσης Αυγής.
Ο πρόεδρο του δικαστηρίου τόνισε ότι "το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, δέχεται όμως ότι οι δράστες γνώριζαν ότι θύμα είναι αλλοδαπός».

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορριφθούν όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί, και συγκεκριμένα τα αιτήματα μετατροπής της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Έτσι, το δικαστήριο, κατέληξε στην ενοχή των δύο κατηγορούμενων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων μετά την απόφαση επί της ενοχής, προχώρησε στο αίτημα να διακοπεί η διαδικασία για άλλη δικάσιμο για την επιμέτρηση των ποινών.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα, και για αυτό ζήτησαν η ελληνική Δικαιοσύνη να τους μεταχειριστεί ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Τέλος, οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας, με την υπεράσπιση να χαρακτηρίζει τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ως «παραφωνία στη μέχρι τότε ζωή τους».

Ο εισαγγελέας ήταν απορριπτικός για το σύνολο των αιτημάτων των κατηγορουμένων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης