Με μεγάλη ταχύτητα κινείτο η επιβατική αμαξοστοιχία πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, που έχει μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό 40 νεκρούς και 72 τραυματίες, ενώ υπάρχουν βάσιμοι φόβοι πως οι νεκροί θα αυξηθούν.

«Η ταχύτητα της επιβατικής αμαξοστοιχίας ήταν166 χιλιόμετρα την ώρα. Πήγε στο ρεύμα καθόδου που ερχόταν η εμπορική με χαμηλότερη ταχύτητα. Η εμπορική αμαξοστοιχία μόλις έβγαινε από το τούνελ και δεν υπήρχε οπτική επαφή από τα φώτα για να αποφευχθεί έστω και την ύστατη στιγμή η σύγκρουση», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αστυνομικός συντάκτης Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Έξι από τους 72 τραυματίες είναι στην εντατική. Τα κλιμάκια έχουν λάβει δείγματα DNA από συγγενείς πρώτου βαθμού για τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι 40 νεκροί. Υπολείπεται ένα νούμερο 10 ατόμων, που είναι στα συντρίμμια του δεύτερου και τρίτου βαγονιού και αν ισχύει θα ανέβει ο αριθμός στους 50 νεκρούς. Οι έρευνες συνεχίζονται στο δεύτερο και τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Υπάρχουν απανθρακωμένα σώματα, γι’ αυτό θα χρειαστεί η διαδικασία ταυτοποίησης», πρόσθεσε.

«Για 12 λεπτά και για μια απόσταση 18 χιλιομέτρων οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια γραμμή. Δεν υπήρχε καμία επαφή του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς, όπως προκύπτει. Ο σταθμάρχης υποστήριξε πως πάτησε το κουμπί για να αλλάξει τη γραμμή, αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε. Όπως και να είχε, έπρεπε να κάνει οπτικό έλεγχο, που δεν έκανε. Ο 59χρονος πρόσφατα έγινε σταθμάρχης και τοποθετήθηκε στην υπηρεσία του πριν 1,5-2μήνες, δεν είχε την εμπειρία που θα απαιτείτο για να λειτουργήσει καλύτερα. Οι ευθύνες είναι πολλές, ακόμη και το σύστημα δεν λειτουργεί από το 2000 παρότι έχει αγοραστεί. Υπήρχε πρόβλημα στη μετακίνηση αυτών των σύγχρονων αμαξοστοιχιών, το δίκτυο δεν μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια», κατέληξε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξύλο στην ιταλική Βουλή: Στα χέρια ήρθαν βουλευτές της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων

Συστάσεις στους πολίτες για σωστή χρήση του νερού κατά τη διάρκεια του καύσωνα από την ΕΥΔΑΠ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που καταρρέει ο 20χρονος ναυαγοσώστης

Έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Μήνυμα από το 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο έως τις 30 Ιουνίου στην Ποσειδώνος λόγω εργασιών

Ενδοοικογενειακή βία: 7.494 περιστατικά τους πρώτους μήνες του 2024 - «Πρόσεχε μαχαίρι» - Αστυνομικοί περιγράφουν

Σε εξέλιξη επικίνδυνη φωτιά στη Ρόδο - Καίει κοντά σε σπίτια, στην περιοχή Ψίνθος

Επικαιροποίηση δελτίου από την ΕΜΥ: «Καμίνι» η χώρα σήμερα και αύριο - Πότε υποχωρεί ο καύσωνας

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος - Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Βρέθηκε ο 27χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Πάτρα - Παρακολουθούσε από... beach bar τις έρευνες του λιμενικού