Επικαιρότητα

Πρώτα θέμα σε πολλά ξένα ΜΜΕ το δυστύχημα των Τεμπών

Οι τραγικές εικόνες από το δυστύχημα των Τεμπών έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, με αρκετά ξένα ΜΜΕ να έχουν την είδηση σε περίοπτη θέση.

Το ξημέρωμα της 1ης Μαρτίου εξελίχτηκε σε ένα από τα πιο εφιαλτικά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Η τραγική είδηση μονοπωλεί, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον στη χώρα μας, ωστόσο κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και στο εξωτερικό.

Βλέπετε, αρκετά ξένα ΜΜΕ έχουν στα πρώτα θέματα των σελίδων τους τα όσα συνέβησαν στα Τέμπη, παρουσιάζοντας αναλυτικές λεπτομέρειες από την τραγωδία.

«Σταθμάρχης συνελήφθη μετά από τον θάνατο δεκάδων σε σύγκρουση τρένων» αναφέρει το BBC, με τον Guardian να έχει πρώτο θέμα «τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν τρένα».



Στο CNN, ο τίτλος του πρώτου θέματος αναφέρει «επιβάτες περιγράφουν τα ''δευτερόλεπτα της κόλασης'' σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», ενώ η ισπανική El Pais γράφει πως «ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε μετά τη σύγκρουση δύο τρένων με τουλάχιστον 36 νεκρούς».

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, 40 νεκροί και 130 τραυματίες. Ο υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε, οι διασώστες λένε πως το πρώτο βαγόνι κονιορτοποιήθηκε».

Στη δε La Reppublica, διαβάζουμε πως «τουλάχιστον 40 σκοτώθηκαν και 130 τραυματίστηκαν. Γιατρός αναφέρει για απανθρακωμένα πτώματα, κυρίως νέων ανθρώπων. Ο σταθμάρχης συνελήφθη, ο υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε».

Τέλος, η γαλλική Liberation γράφει: «36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση δύο τρένων, συνελήφθη ο σταθμάρχης της Λάρισας».

BBC


Δυστύχημα στα Τέμπη: Πρώτο θέμα σε ξένα ΜΜΕ

CNN




Corriere della Serra



El Pais



The Guardian



Liberation




La Reppublica

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x