Ο Παναγιώτης Γκιώνης με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ ατομικών αγωνισμάτων συμπλήρωσε ότι με το πλασάρισμα στις θέσεις 9-16 του απλού θα ερχόταν ένα πρώτο όφελος κι αυτό ακριβώς συνέβη στο world ranking της τρέχουσας εβδομάδας που εξέδωσε τη Δευτέρα η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης άμεσα και μετά τους αγώνες στη Λιουμπλιάνα.

Ο έξι φορές Olympians ανέβηκε 27 θέσεις και πήγε στο νούμερο 170 του κόσμου. Επόμενος στόχος του είναι να μαζέψει καλό αριθμό πόντων από δύο τουρνουά της βαθμίδας Feeder, στα οποία είπε ότι θα πάρει μέρος τον Νοέμβριο, σε Γερμανία και Πολωνία.

Το κακό στο νέο ranking list για την ελληνική πλευρά είναι ότι κανένας από τους υπόλοιπους έξι διεθνείς μας δεν αποκόμισε βαθμούς από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο λόγος έχει να κάνει με το σύστημα αξιολόγησης, καθώς η ITTF υπολογίζει από το ηπειρωτικό πρωτάθλημα μόνο όσους αθλητές κι όσες αθλήτριες προχώρησαν τουλάχιστον μέχρι τους «16».

Στον πίνακα των ανδρών, ο Γκιώνης μετακινήθηκε στο νούμερο 170 από το 197 της προηγούμενης εβδομάδας. Πήρε 45 πόντους με την πορεία του στη Λιουμπλιάνα, μάλιστα στο σύνολο των 145 αυτή είναι στον τελευταίο χρόνο η καλύτερη συγκομιδή του από τις διάφορες διοργανώσεις.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος που αποκλείστηκαν ως δεύτεροι στα προκριματικά γκρουπ κι ο πρωτοεμφανιζόμενος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Αλέξανδρος Μαδέσης, ο οποίος κατετάγη τρίτος στον όμιλό του δεν αποκόμισαν κάτι βαθμολογικά.

Στο νούμερο 260 με άνοδο τεσσάρων θέσεων βρέθηκε ο Σγουρόπουλος, στο 331 με πτώση τεσσάρων θέσεων ο Σταματούρος, ενώ ο Μαδέσης δεν ήταν, έτσι κι αλλιώς, στα ονόματα που ανακοινώνονται στη λίστα.

Στον πίνακα των γυναικών, η Κατερίνα Τόλιου, που αποκλείστηκε από το ταμπλό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη δεύτερη θέση στο προκριματικό της γκρουπ, οπισθοχώρησε 18 θέσεις κι είναι στο νούμερο 331 με 35 βαθμούς στο σύνολο.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Ιωάννα Γερασιμάτου, που κατετάγησαν τρίτες στους ομίλους τους, επίσης, δεν αποκόμισαν βαθμούς. Η Παπαδημητρίου, πάντως, εμφανίζεται 13 θέσεις πιο πάνω, στο νούμερο 488, ενώ η Γερασιμάτου δεν βρίσκεται στη λίστα με τις 971 αθλήτριες του διεθνούς ranking.

Όλοι αυτοί οι αθλητές, βέβαια, έχουν να περιμένουν βαθμολογικές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης, οι οποίοι είναι μηνιαίοι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΕΟΕ στηρίζει τις γυναίκες προπονήτριες με πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης νέων προσλήψεων

Cheerleading: Στην Κρήτη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζευγαριών με 20 ελληνικές συμμετοχές – Πότε διεξάγονται οι αγώνες

Ευρωπαϊκό ατομικών πινγκ πονγκ: Οι Λεμπρέν τον τίτλο στο διπλό ανδρών, Κουκούλκοβα/Μπαγιόρ νικήτριες στις γυναίκες

Ισθμιακοί Αγώνες 2026: Μεγάλη συμμετοχή, αθλητική παιδεία και σύνδεση με την ιστορία του τόπου

Ο Πετρούνιας ξεκινά τη διεκδίκηση του πέμπτου μεταλλίου του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Σοκ στον χώρο του ράγκμπι: Σταρ των Lions πέθανε σε ηλικία 31 ετών στο ξενοδοχείο της ομάδας

Προπονητής γυμναστικής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 90 ετών επειδή βιντεοσκοπούσε κρυφά κορίτσια

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών πινγκ πονγκ: Ασυναγώνιστος ο Γκιώνης, προχώρησε στη 16άδα του απλού

Το συνέδριο της ETTU στη Λιουμπλιάνα ενέκρινε νέες μορφές αγώνων κι ευκαιρίες για τους Ευρωπαίους αθλητές

Στον δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ άνευ αγώνα ο Γκιώνης