Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η προκήρυξη εκλογών τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς τα οικονομικά ρίσκα που θα προέκυπταν από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εξαλείφονται.

Στο επίκεντρο του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ, ενώ η μεγάλη άνοδος συνοδεύεται από σημαντική αύξηση του τζίρου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50, διαμορφώνεται στις 768,61 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,00%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,83 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,55%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+21,18%), της ΔΕΗ (+11,86%), της Alpha Bank (+11,55%), της Eurobank (+9,58%) και της Viohalco (+8,24%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,17%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,15%). Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 5 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Πειραιώς +21,18% και Κυριακούλης +14,39%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -12,88% και Χαϊδεμένος -5,19%.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με αυτοκίνητο - Τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ

Τζέι Ντι Βανς: Σε τεντωμένο σχοινί απέναντι στον Τραμπ

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων