Την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό «φωτογράφισε» ο Γιαν Εμβιλά.

Το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες ολοκληρώνεται και ο Γάλλος μέσος μιλώντας στο «Goal.com» ουσιαστικά άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον του.

«Είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Είμαι ελεύθερος και εξετάζω προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Δεν είμαι 24 ετών, είμαι 32. Κοιτάω ποιος θα είναι πιο ειλικρινής μαζί μου. Ακούω προσεκτικά όσα μου λένε. Με έχουν πλησιάσει κάποια αραβικά κλαμπ», τόνισε ο 33χρονος μέσος, ο οποίος δεν ανέφερε σε κάποιο σημείο των δηλώσεών του το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και τα πλάνα που κάνει είπε: «Νιώθω ικανός να βοηθήσω μια ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League ή το Europa League ή να βοηθήσω κάποια να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Έχω την εμπειρία για να το κάνω. Όσο ήμουν στον Ολυμπιακό έπαιξα απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Πόρτο. Μπορώ να βοηθήσω πολλούς συλλόγους που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι ένα κριτήριο, το οποίο ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή μου για την επόμενη ομάδα μου. Είμαι ελεύθερος και έχω μπροστά μου μια μεγάλη ευκαιρία».

Ο Εμβιλά πρόσθεσε: «Σε διάστημα τριών ετών έπαιξα σε 140 παιχνίδια. Στα 120 από αυτά ξεκίνησα βασικός. Σήμερα, θέλω μία πρόκληση και είμαι έτοιμος να δώσω πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να φανταστεί ο κόσμος, όταν φτάνω σε ένα κλαμπ δίνω τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο. Σίγουρα δεν ήμουν πάντα καλός, αλλά δεν εξαπάτησα. Έδωσα τα πάντα και κατέκτησα τίτλους. Ήμουν πολύ σημαντικός παίκτης για τη λειτουργία της ομάδα μου. Γέμισα εμπειρίες και είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Για το δικό μου καλό και κυρίως για το καλό του συλλόγου που θα θέλει πραγματικά να πορευτούμε χέρι-χέρι, θα ήταν ωραίο να βρω γρήγορα τη νέα ομάδα μου. Είμαι ανυπόμονο άτομο. Θέλω να συμμετέχω σε ένα γκρουπ και να έχω στόχους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΠΑΟΚ: Όλη η προσοχή στο πρωτάθλημα – Τα δεδομένα για τραυματίες

Κηφισιά-Λεβαδειακός: Μάχη με φόντο την παραμονή και την τετράδα

ΑΕΚ: Αλλαγές στην ενδεκάδα με Βίντα βασικό και σκέψεις για Μάνταλο στον Βόλο

Ατρόμητος-Παναιτωλικός: Με το βλέμμα στο 5-8 οι γηπεδούχοι κόντρα στους Αγρινιώτες που ψάχνουν αντίδραση

Ολυμπιακός: Ενδεκάδα με ερωτηματικά, έτοιμος ο Λουίς – «κλειδί» ο Ποντένσε ενόψει ΠΑΟΚ

ΟΦΗ – AEL Novibet: Από τη μια η αντίδραση και από την άλλη η… ορμή!

«Το Σάββατο στηρίζουμε τη γειτονιά που μεγαλώσαμε από παιδιά»: Το κάλεσμα του Ατρόμητου ενόψει Παναιτωλικού

Τσακίρης: «Έχει δείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται όλα τα συναισθήματα ο Νίκολιτς - Η πιθανότερη 11άδα της ΑΕΚ για Βόλο»

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή ελίτ - Ο κόσμος δίπλα στην ομάδα για το πρωτάθλημα»

Σαββόπουλος: «Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κόπωση του Παναθηναϊκού ο Άρης - Δεν νομίζω να προλαβαίνει ο Μορόν»