Τόσο, όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη έπαιξε ο Ολυμπιακός στον δεύτερο ημιτελικό της Α1 απέναντι στον ΑΓΟΡ στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μόλις ένα πεντάλεπτο στην τέταρτη περίοδο για να φτάσουν στο τελικό 87-72.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το 2-0 στη σειρά με την ομάδα του Ρεθύμνου και χρειάζονται μόλις μία νίκη για να φτάσουν στον τελικό. Στον αντίποδα ο ΑΓΟΡ προσπάθησε, αλλά λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου με 19 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Ντούβνιακ με 21 πόντους. Επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων την προσεχή Δευτέρα στο Ρέθυμνο.

Το ματς


Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, με τον ΑΓΟΡ να δείχνει… εγκλωβισμένος από την εξαιρετική άμυνα των «ερυθρολεύκων», με αποτέλεσμα στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης να έχει πετύχει μόλις ένα πόντο από την βολή του Κάρτερ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν διαφορά εφτά πόντων, 8-1, αφήνοντας τους Κρητικούς να σουτάρουν, άστοχα, έξω από τα 6.75. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού έφτασε στο +12, 18-6. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέποντας την ομάδα του να κρατάει εύκολα τη διαφορά, μπόρεσε να ξεκουράσει και κάποιους παίκτες του, δίχως οι «ερυθρόλευκοι» να ρίχνουν ρυθμό τους, με το Ρέθυμνο να συνεχίζει να προσπαθεί να σκοράρει με τρίποντα, έχοντας 1/7. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +12, 24-12.

Ο ΑΓΟΡ έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά με ένα επιμέρους σκορ 9-2, να μειώσει τη διαφορά στους πέντε, 26-21. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν υπερβολικά χαλαροί, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπρτζώκας να καλέσει time out. Ωστόσο, τα πράγματα όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν για τον Ολυμπιακό, καθώς το Ρέθυμνο κατάφερε να μειώσει στον ένα πόντο, 26-25, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν πετύχει μόλις δύο πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι είχε γίνει για τα καλά ντέρμπι, με τον ΑΓΟΡ να μην επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά σοβαρεύτηκαν και με ένα τρίποντο του Γκετσεβίτσιους ένα λεπτό πριν το τέλος, έδωσε «αέρα» έξι πόντων στους «ερυθρόλευκους» 40-34. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 40-36 για τον Ολυμπιακό, με τον ΑΓΟΡ, όμως να έχει μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του αγώνα.

Με στόχο να μην επιτρέψει στον ΑΓΟΡ να παραμείνει κοντά του στο σκορ μπήκε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» με καλή άμυνα, περιόρισαν τους Κρητικούς και ανέβασαν την διαφορά, μετά από τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο στο +8, 52-44. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, ωστόσο, οι κακές επιλογές, αλλά και η αστοχία στην επίθεση, έδωσαν το δικαίωμα στο Ρέθυμνο να μειώσει στους πέντε, 55-50, δύο λεπτά πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του κορυφαίου για τον ΑΓΟΡ, Ντούβνιακ πάνω σε άμυνα του Γκετσεβίτσιους, έριξε την διαφορά στους τέσσερις, 57-53. Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση από τον Σλούκα, που με εύστοχο τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου, 60-53.

Με ένα τρίποντο του Παπανικολάου ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας την διαφορά στους δέκα, 63-53. Ο Ντούβνιακ, όμως, απάντησε και μείωσε και πάλι στους εφτά, 63-56, φτάνοντας τους 21 πόντους με 5/6 τρίποντα. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θέλει να… τελειώσει την υπόθεση νίκη και με τον Παπανικολάου να κάνει ένα εντυπωσιακό κόψιμο στον Χόρν και στην αντεπίθεση με δίποντο έκανε το 65-56. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα, σοβαρεύτηκαν στην επίθεση και μέσα σε δύο λεπτά πήγαν την διαφορά στους 17, 73-56. Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να φτάνουν και σε πολύ εντυπωσιακά καλάθια. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη 87-72 και έκανε το 2-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 40-36, 60-53, 87-72

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 11, Σλούκας 5, Κατσίβελης 6, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 19, Άντιτς 10, Χάινς 8, Πάουελ 6, Σερμαντίνι, Γεωργάκης.

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χορν 13, Καλλινικίδης, Προύιτ 3, Αγγελόπουλος 6, Τσαρουχάς, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 21, Κόμματος 12, Κάρτερ 3, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 12, Σιζόπουλος.

Άλκης Κακολύρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube