Έπαιξε όσο έπρεπε! Ο ΠΑΟΚ με μια… επαγγελματική εμφάνιση, επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ, πετυχαίνοντας την έκτη διαδοχική νίκη του στην Τούμπα. Ο Κάνιας με το πρώτο γκολ στην καριέρα του άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Πέλκας λίγο πριν το φινάλε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς



Ο ΠΑΟΚ πήρε εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε είτε με στημένες φάσεις είτε με σέντρες από τα πλάγια να διασπάσει την άμυνα την ΑΕΛ. Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν στο δικό τους μισό, είχαν παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να βγάλουν αντεπιθέσεις. Το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν συνεχώς ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ασκούν περισσότερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Στο 24’ ο Μυστακίδης μπήκε στην περιοχή και… βούτηξε, θέλοντας να κερδίσει το πέναλτι, με τον Κιοτζένη να του δείχνει σωστά την κίτρινη για θέατρο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς . Ο Ενρίκε βρέθηκε απέναντι στον Ξενοδόχοφ ωστόσο… ταλαιπώρησε τον εαυτό του! Αφού έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα και πλάγια στην περιοχή, πέρασε με ωραία ντρίμπλα τον Αβραάμ από πάνω αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαχνε φάσεις και με τη συμπλήρωση 37 λεπτών βρήκε το γκολ που της έκανε πιο εύκολο το έργο. Η άμυνα της ΑΕΛ δεν έδιωξε καλά τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Κάνιας μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Ισπανό χαφ να πιάνει ωραίο σουτ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των «βυσσινί» για το 1-0.



Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε πάρει το προβάδισμα και λίγο έλειψε να το μεγαλώσει πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, το σουτ που επιχείρησε ο Μάτος μέσα από την περιοχή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ, με το 1-0 να παραμένει.

Το δεύτερο μέρος ήταν κάκιστο. Κακός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έπρεπε να φτάσουμε στο 75ο λεπτό δε για να δούμε μια καλή στιγμή. Αυτή ανήκε στην ΑΕΛ, που γενικότερα στην επανάληψη πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Ντέλετιτς μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια αριστερά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο α’ βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Βαρέλα, ενώ στο 84’ έκανε νέο λάθος, με τον Καπό να καλύπτεται επίσης.



Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ήταν ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας τους, αποδοκίμαζαν εν μέρει για την απόδοση τους και έδειχναν να… φοβούνται μήπως γίνει η ζημιά στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, ο Κίτσιου έδιωξε το άγχος! Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία και ασίστ του Κάτσε, ο Έλληνας μπακ-χαφ με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.





ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (80΄ Κάτσε), Ενρίκε (63΄ Κίτσιου), Αθανασιάδης (56΄ Κουλούρης).

ΑΕΛ (Θόδωρος Βουτιρίτσας): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (41΄ Κόντορ), Ναβάρο (77΄ Καπός), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (63΄ Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

Γιώργος Τσανάκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube