Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήρθε σε συμφωνία με το Υπερταμείο και την ΕΤΑΔ και προχωρά σε πρώτη φάση, στην άμεση επισκευή και αναβάθμιση του υγρού στίβου στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ώστε από την ερχόμενη άνοιξη να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες.

Η κακή κατάσταση του κωπηλατοδρομίου, στο οποίο δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική εργασία συντήρησης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σωτηρία της συγκεκριμένης Ολυμπιακής εγκατάστασης που χρησιμοποιείται από τους αθλητές της κωπηλασίας και του κάνοε καγιάκ.

Όλα τα χρήματα για τις εργασίες εξασφαλίστηκαν από χορηγία που θα δοθεί στην ΕΟΕ μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε μία Αθλητική Εγκατάσταση» από συγκεκριμένο χορηγό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ηδη εστάλη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκαταβολή στην ιταλική εταιρεία που κατασκεύασε το κωπηλατοδρόμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 για άμεση κατασκευή νέων πλωτών εξεδρών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης του Σχοινιά είναι το γεγονός ότι οι Ιταλοί κατασκευαστές τόνισαν ότι υγρός στίβος έβαινε προς οριστική διάλυση εάν δεν γίνονταν άμεσα επεμβάσεις

Με την παρέμβαση της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την ουσιαστική υποστήριξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και την υπερπολύτιμη στήριξη του χορηγού, σώζει μια εθνική εγκατάσταση που είναι μοναδική στον κόσμο και έγινε το 2003 με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και για την οποία δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για άλλη χρήση, καθότι η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί «natura».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε σχετικά με την ευχάριστη εξέλιξη: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως διοίκηση για τη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού. Και ελληνικός αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς γήπεδα και εγκαταστάσεις και αυτός είναι ο λόγος που ρίχνουμε βάρος στην ανακαίνιση τους αλλά και στη δημιουργία νέων, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν λύσεις.

Μετά τον Σχοινιά θα γίνουν και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων ή ανακαίνιση κλειστών εγκαταστάσεων, που θα ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα της ΕΟΕ “Yιοθετήστε μία Αθλητική Εγκατάσταση”. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση του Υπερταμείου, την ΕΤΑΔ αλλά κυρίως τον Aντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδακη που είδαν το θέμα άμεσα και δόθηκε λύση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Beach Tennis: 6η στην Ευρώπη η Ελλάδα και ιστορική πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πρεμιέρα με νίκες των φαβορί στην Α1 κατηγορία πινγκ πονγκ

Beach Wrestling U20: Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Υπέρμαχος Ιλίου: Μια σεζόν γεμάτη μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις στο Taekwondo

Πετρούνιας για την επέτειο με Μιλλούση: «Σε ευχαριστώ για όσα ζήσαμε, είμαστε και μας περιμένουν»

Η Ιαπωνία τελείωσε την 32ετή κυριαρχία της Κίνας στο πινγκ-πονγκ

Συγκροτήθηκε η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ατομικών αγωνισμάτων

Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές Ευρώπης δίνουν ραντεβού στο Santorini Experience 2026

Τελικές προετοιμασίες για την έναρξη των εθνικών κατηγοριών πινγκ πονγκ στην Ελευσίνα με παρούσα τη διοίκηση

Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ: «Ασημένιοι» στο διπλό ανδρών Χατζηλυγερούδης/Μαδέσης, τρίτη η Γερασιμάτου στο απλό