*Οπως έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατα άρθρα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει μια πρόοδο το τελευταίο διάστημα στο τακτικό κομμάτι, στον τρόπο που προσπαθεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και δείχνει βελτιωμένος στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα ματς, αλλά δεν είναι και αρκετό. Η βαθμολογική συγκομιδή το μαρτυρά. Με την ομάδα να βρίσκεται στην 7η θέση με μόλις 17 βαθμούς σε 12 ματς στο πρωτάθλημα, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι απαιτούνται πολλά περισσότερα για να πάει καλύτερα το τριφύλλι στη συνέχεια και να μαζέψει περισσότερους πόντους.

*Αρκετά μπορούμε να πούμε για τα θετικά και τα αρνητικά. Τα έχουμε, άλλωστε, καταγράψει κατά καιρούς, όπως τη δυσκολία στις κλειστές άμυνες, την αργή ανάπτυξη όταν λείπει από τη μεσαία γραμμή ο Αλεξανδρόπουλος, αλλά και τα φτηνά λάθη από τα οποία οι πράσινοι δέχονται γκολ. Ένα ακόμη πρόβλημα, όμως, είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει πολύ λίγα στο παραγωγικό του κομμάτι από τους εξτρέμ. Κοινώς, οι ακραίοι του δε σκοράρουν.

*Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σημειώσει 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Καρλίτος είναι ο πρώτος σκόρερ με 8 και ακολουθούν οι Μακέντα και Μαουρίσιο που έχουν από τρία. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τι κάνουν οι τέσσερις εξτρέμ που αγωνίζονται, θα δει ότι δε βρίσκουν δίχτυα. Ο Παλάσιος, που δεν ξεκίνησε καλά και το τελευταίο διάστημα ανεβάζει την απόδοσή του, έχει σκοράρει μόλις μια φορά με πέναλτι. Ίδιος αριθμός και με τον ίδιο τρόπο για τον Βιτάλ, που έχει αντίθετη πορεία. Ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα ματς, ενώ στα τελευταία δείχνει να ψάχνεται. Ένα γκολ έχει σημειώσει και ο Χατζηγιοβάνης, ενώ ο Αϊτόρ, έχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής στις τελευταίες αναμετρήσεις, δεν έχει καταφέρει να βάλει την μπάλα στο πλεχτό. Μόλις τρία τέρματα, λοιπόν, από τους ενεργούς εξτρέμ σε 12 παιχνίδια.

*Σε μια ομάδα η οποία μαθαίνει να παίζει κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλει διαρκώς να γίνεται καλύτερη, είναι επιβεβλημένο οι ακραίοι επιθετικοί να βάζουν γκολ. Εννοείται ότι οι ασίστ είναι σημαντικές, όπως και τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Θέλεις, όμως, και από τους συγκεκριμένους να σκοράρουν και αυτό είναι κάτι που δεδομένα προβληματίζει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να πάρει γκολ από τους εξτρέμ του.

*Αναφορικά, τώρα, με τις μεταγραφικές αναζητήσεις και τον σχεδιασμό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δυο θέσεις και βλέπουμε. Προτεραιότητα αποτελεί ο κεντρικός χαφ, ενώ θα αναζητηθεί και αμυντικός, ο οποίος ιδανικά θα μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ. Κοινό χαρακτηριστικό και των δυο η ποιότητα, αλλά και η ταχύτητα. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές ψάχνει η ομάδα και μένει να δούμε αν θα τους βρει. Η μεταγραφική ενίσχυση είναι απαραίτητη, προκειμένου το τριφύλλι να παρουσιαστεί βελτιωμένο στην πορεία, σε συνδυασμό, πάντα, με τη δουλειά και τις συνεχόμενες διορθώσεις των ανορθογραφιών που έχουν παρατηρηθεί.

*Οσο για την αγωνιστική συνέχεια, είναι αυτονόητο ότι από εδώ και πέρα οι νίκες είναι υποχρεωτικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες και το σερί επιβάλλεται για τον Παναθηναϊκό. Οι "γκέλες" ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Η αρχή πρέπει να γίνει το ερχόμενο Σάββατο με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, εκεί που οι πράσινοι θα βρουν μια ακόμα ομάδα που θα πάει στο "Απόστολος Νικολαΐδης" να αμυνθεί μαζικά και να δημιουργήσει δυσκολίες στη δημιουργία των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ολα δείχνουν ότι το σχήμα με τρεις χαφ θα διατηρηθεί, αλλά είναι πολύ πιθανές αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα από τη μέση και μπροστά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube