Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Τσαρλς Τζένκινς. Ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Έτσι θα συνεργαστεί ξανά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον οποίο είχε και προπονητή στη Χίμκι. Ο Αμερικανός άσος προορίζεται για τον συμπληρωματικό ρόλο του αμυντικού «εξολοθρευτή» που θα δίνει ισορροπία στη γραμμή των γκαρντ αφήνοντας τη δημιουργία και την εκτέλεση σε άλλους παίκτες.

Ο Τζένκινς είναι γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1989. Έχει ύψος 1,91μ. και από το 2015 είναι κάτοχος σερβικού διαβατηρίου. Το 2011 είχε επιλεγεί στο νούμερο 44 του ντραφτ και ως το 2013 έπαιξε στο ΝΒΑ σε Γουόριορς και Σίξερς μετρώντας 3,7 πόντους και 1,9 ασίστ σε 110 συμμετοχές. Από το 2013 μέχρι το 2015 έκανε την πρώτη του θητεία στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς ακολούθησε αυτή το 2016/17 και ακόμη μία φέτος. Στο μεσοδιάστημα έπαιξε σε Αρμάνι Μιλάνο και Χίμκι.

Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει δύο φορές την Αδριατική Λίγκα (όντας και MVP των τελικών το 2017), καθώς και το ιταλικό νταμπλ το 2016. Φέτος είχε στην Ευρωλίγκα 3,4 πόντους (50,9% στα δίποντα, 7,4% στα τρίποντα, 94,1% στις βολές), 2,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ σε 18:40 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα.




Serie A και La Liga παίζουν στο Pamestoixima.gr! *Οροι & προϋποθέσεις |21+



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά την απόφαση για την προφυλάκιση Λιόλιου

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Τι σημαίνει η προσωρινή κράτηση για Λιόλιο, Μαυραγάνη και Παπαπέτρου και πόσο μπορεί να διαρκέσει

Συνήγορος Λιόλιου: «Δεν ελήφθη υπόψη ο αλγόριθμος διαιτησίας - Ποινικοποιούνται η φιλία και οι κοινωνικές σχέσεις»

Φασούλας: «Η πλέον σκοτεινή περίοδος για το ελληνικό μπάσκετ - Να επεκταθεί η έρευνα στις εκλογές της ΕΟΚ»!

Δικηγόρος Λιόλιου: «Συγχαρητήρια σε όσους εργαλειοποιησαν τη δικαιοσύνη - Είναι αθώος»

Προφυλακίστηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος, μαζί και ο συνεργάτης του Γιώργος Μαυραγάνης!

Οι αποφάσεις του νέου ΔΣ της ΕΟΚ: «Σεβασμός στη Δικαιοσύνη, διασφάλιση αξιοπιστίας, τομές για την εξυγίανση»

Δορκοφίκης: «Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ οφείλει να υποβάλει σύσσωμο την παραίτησή του»

Ο Περικλής Δορκοφίκης αντικαταστάτης του Λιόλιου στο ΔΣ της ΕΟΚ

Συγκινήθηκε η Ερντέμ μιλώντας για τη μητέρα και την αδελφή της στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού