Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος φιναλίστ του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, αφού επιβλήθηκε με 14-5 του ελλιπέστατου Εθνικού στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου «Παύλος Μπακογιάννης».

Η ομάδα του Κώστα Λούδη που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του αγώνα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες του αντιπάλου της (Παναγιώτης Τζωρτζάτος και Αλέξανδρος Κουμής – τερματοφύλακες, Γιάννης Τζώρτζης – περιφερειακός και Μιχάλης Καζάζης – αμυντικός) και πήρε ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο της αναμέτρησης (0-3), χάρη σε γκολ των Αφρουδάκη (2) και Σολανάκη.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον ΝΟΒ να φτάνει σε προβάδισμα 6 γκολ (0-6), χάρη στην πολύ καλή του άμυνα και στον παίκτη λιγότερο (0/6 για τον Εθνικό μέχρι εκείνο το σημείο).

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία, αφού ο νικητής είχε ήδη γίνει γνωστός. Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετούς παίκτες και συστήματα και το παιχνίδι έγινε πιο ελεύθερο. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έφτασε σε διαφορά οκτώ γκολ (0-8) πριν ο Κωνσταντίνος Χονδροκούκης πετύχει το πρώτο γκολ της ομάδας του ύστερα από 20:27 λεπτά αγώνα.

Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε με 2-10, ενώ ο ΝΟΒ χάρη σε δύο γκολ του φουνταριστού Νεμάνια Βίτσο έφτασε τη διαφορά στη μέγιστή τιμή της, το +10 (2-12). Στη συνέχεια ο Εθνικός έκανε ένα σερί 3-0, με το οποίο μείωσε σε 5-12 χάρη σε δύο γκολ του Στέφανου Φουτρή και ένα του Νικήτα Κόχειλα. Τον τελευταίο λόγο είχαν οι Μανώλης Σολανάκης και Δημήτρης Δήμου που «έγραψαν» το τελικό 14-5 για τη ομάδα των νοτίων προαστίων.

Ο Εθνικός είχε 2/10 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο ΝΟΒ είχε 5/10 και 1/1 πέναλτι.

Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-14 (0-3, 0-3, 2-4, 3-4)

Εθνικός (Φάνης Κουντουδιός): Ματθαίου, Γέμελος, Σκληρός, Κόχειλας 2, Σιώνης, Φουτρής Αλ., Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 1, Αγκόρτσας, Ξυλούρης, Μπεριστιάνος, Τσαγκάρης, Φουτρής Σ. 2

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 2, Δελαγραμμάτικας, Γραμματικός, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Καλαϊτζής, Βίτσο 3, Καπότσης, Τίγκας, Σολανάκης 3, Κουρούβανης Δ., Δήμου 1, Κουρούβανης Ν.

Θοδωρής Νταλαγιώργος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube