Το βράδυ της Πέμπτης γνώρισε «βαριά» ήττα από τη Δανία με 3-0, έμεινε στις θέσεις 33-36 της διοργάνωσης και δεν μπορεί πια να διεκδικήσει την πρώτη δυάδα της Second Division και την άνοδο.

Στο συγκεκριμένο ματς, ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δέχτηκε την «ανατροπή» από έναν μεγάλο αθλητή, όπως είναι ο Μίκαελ Μέιζ.

Στην αναμέτρηση με τους Δανούς, η Ελλάδα είχε το Χ στο στήσιμο των ομάδων και ο Παναγιώτης Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 2. Άρχισε το ματς απέναντι στον Τζόναθαν Γκροθ και, με δεδομένη την ικανότητα του αριστερόχειρα αθλητή απέναντι στην άμυνα, ανέλαβε πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Γκιώνης κάμφθηκε με 3-0, αλλά όλα τα σετ ήταν "κλειστά".

Πρώτος παίκτης δηλώθηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος κι έζησε ξεχωριστή εμπειρία με τον αγώνα του κόντρα στον Μέιζ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων έκανε σαφές από την αρχή ότι θα διεκδικούσε στα ίσια το καλύτερο και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Ωστόσο, ο πολύπειρος αριστερόχειρας, αντέδρασε, βρήκε τις λύσεις και επικράτησε με 3-2 σετ.

Στο τρίτο σετ, οι αντίπαλοι ήταν στο 6-6 και ο Δανός κατέκτησε πέντε πόντους στη σειρά.

Στη θέση 3 αγωνίστηκε ο Τάσος Ρηνιώτης. Αναμετρήθηκε με τον Άντερς Λιντ. Η αρνητική εξέλιξη του αγώνα ήταν φυσικό να επηρεάζει και ψυχολογικά και τελικά ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό και ηττήθηκε με 3-0 σετ.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα:
Τζόναθαν Γκροθ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-9, 11-8, 13-11)
Μίκαελ Μέιζ-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-2 (9-11, 8-11, 11-6, 11-6, 11-5)
Άντερς Λιντ-Τάσος Ρηνιώτης 3-0 (11-6, 11-9, 11-3)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube