Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί πολλαπλώς μέσα από το συνέδριο του Οκτωβρίου ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το «νέο ρόλο του: την κοινωνική γείωση της κυβερνητικής πολιτικής».

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απέρριψε τις πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» και ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και για τη δεύτερη δόση και για τη διευθέτηση του χρέους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες», σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν, αλλά με αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας και ότι με ξεπούλημά της και χαρακτηρίζει «καθημερινό στοίχημα» την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Ακόμη, σχετικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της πολιτικής λιτότητας είναι σαφής και ότι όποιος στοιχίζεται έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια είναι σύμμαχος και σημειώνει ότι ο Αλ. Τσίπρας καλεί τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «να μετατοπιστούν αριστερά, αίροντας τη στήριξή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ώστε η μετατόπισή τους, συναρτώμενη με τις κοινωνικές διεργασίες, να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», σημειώνει.

Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης απαντώντας σε ερώτηση για τη φημολογία σχετικά με την πρόσφατη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, αναφέρει: «Η Αριστερά έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την ελευθερία της γνώμης και την ελευθεροτυπία. Η Δικαιοσύνη καλείται και στην περίπτωσή μας (σ.σ. τραγωδία στην Αίγινα) να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Αντίστοιχα, υποχρέωση του πολιτικού συστήματος είναι να προστατεύσει την ποιότητα του δημόσιου λόγου».

Πηγή: Iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας - Τι αλλάζει από σήμερα

Τραγωδία στην Ελβετία: «Περίπου 40» οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά, σύμφωνα με το ιταλικό ΥΠΕΞ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

Ριφιφί στον Κολωνό για... 500 ευρώ

Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone στη Χερσώνα