Μια «παρανόηση» ενδέχεται να οδήγησε στην παραβίαση του ελέγχου ασφαλείας που είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο τερματικός σταθμός 1 του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης και να σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι αρχές ανακρίνουν μια ύποπτη, η οποία κατάφερε να περάσει στον χώρο αναχωρήσεων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως ο έλεγχος ασφαλείας, είπε μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Με βάση τις πρώτες ενδείξεις από την ανάκριση, φαίνεται ότι ίσως ήταν απλώς ένα λάθος», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν βρέθηκαν «ύποπτα» αντικείμενα στην αίθουσα αναχωρήσεων μετά την εκκένωσή της.

Η παραβίαση του ελέγχου ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου, να υπάρξουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και να αναγκασθούν ορισμένα αεροσκάφη να προσγειωθούν σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια. Η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport ανέφερε ότι περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν. Η λειτουργία του τερματικού σταθμού ξανάρχισε στις 13.30 (ώρα Ελλάδας) και ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να περάσουν ξανά από έλεγχο ασφαλείας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, που έχει την έδρα της στη Φραγκφούρτη, δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακοινώσει πόσες πτήσεις της επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής