Μία νέα μελέτη ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε στοιχεία από το 1891 έως το 2000, 4 εκατομμυρίων ατόμων από όλο τον κόσμο, δείχνει ότι η «ψαλίδα» τείνει να κλείσει.

Έδειξε ότι οι γυναίκες πίνουν πια όλο και πιο πολύ - με τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τους.

Εστιάζοντας στις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ, 4 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1891 έως το 2000, η έρευνα κατέδειξε ότι οι γυναίκες έχουν … καταφέρει να συμβαδίσουν με τους άνδρες.

Η τάση είναι, μάλιστα, πιο εμφανής στις εφήβους.

Για να φτάσουν σε αυτά τα συμπεράσματα οι ερευνητές εξέτασαν 68 μελέτες σχετικά με τη διεθνή και διαχρονική κατανάλωση αλκοόλ.

Διαπίστωσαν ότι μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι άνδρες έπιναν 2,2 φορές περισσότερο από τις γυναίκες για να φτάσουμε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, που το λεγόμενο «ασθενές φύλο» έγινε ισχυρότερο από τους άρρενες στο … τσούγκρισμα των ποτηριών.



Κατά συνέπεια, οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ που απευθύνονταν μέχρι πρότινος στον ανδρικό πληθυσμό, θα πρέπει να έχουν πλέον αποδέκτες και τον γυναικείο.

«Μπορεί ιστορικά η χρήση και οι διαταραχές να θεωρούνταν αρσενικό φαινόμενο, τα στοιχεία της μελέτης θέτουν, ωστόσο, νέα δεδομένα. Δείχνουν την ανάγκη να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για να μειωθούν οι επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ και γενικά εθιστικών ουσιών στις γυναίκες», αναφέρει η Έμιλι Ρόμπινσον, του αυστραλιανού Κέντρου Καταπολέμησης των Ναρκωτικών, στο περιοδικό “BMJ Open”.

Βέβαια, οι παθολόγοι και καρδιολόγοι δεν λένε «απέχετε από το ποτό». Απεναντίας, υποστηρίζουν ότι ένα-δύο ποτηράκια την ημέρα κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Μόνο που σε περιπτώσεις κατάχρησης οι πελάτισσες των γιατρών είναι όλο και περισσότερες από τους άνδρες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 59χρονος οδηγός που απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη

Η επίσημη λίστα με τα αιτήματα των αγροτών - Στον Μητσοτάκη το κείμενο

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Η στιγμή που άνδρας αφοπλίζει τον έναν δράστη - Δείτε βίντεο

Χαμάς: «Η δολοφονία του Σαέντ από το Ισραήλ, ξεκάθαρη απειλή της εκεχειρίας»

Η Ουάσινγτον καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας

Μητσοτάκης για Σίδνει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις»

Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντων για το νέο σκάνδαλο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αυστραλία: 12 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ - Τουλάχιστον 29 τραυματίες

Ηράκλειο: Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής - Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024