Προέρχονται από δύο χώρες. Η Όρενμπουργκ και η UMCC από τη Ρωσία, η τοπική Μπορούσια και η Σααρμπρίκεν από τη Γερμανία. Οι προημιτελικοί ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και ο αγώνας που «έκλεισε» το πρόγραμμα, ήταν και ο πιο συναρπαστικός.

Η Ενεμπόν, το γαλλικό κλαμπ, στο οποίο ανήκει και ο Γιώργος Σταματούρος, έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση τη Σααρμπρίκεν και ουσιαστικά ήταν η μόνη που απείλησε σοβαρά κάποιο φαβορί. Προηγήθηκε με 2-0, αλλά η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε οριακά τα επόμενα ματς στα πέντε σετ και τελικά τη νίκη με 3-2 σετ.

Στους ημιτελικούς θα έχουμε τις γερμανορωσικές μονομαχίες. Θα συναντηθούν η Όρενμπουργκ με τη Σααρμπρίκεν και η UMCC με την Μπορούσια.

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό, η UMCC αντιμετώπισε την Μπογκόρια του απόντα στην Ιαπωνία Παναγιώτη Γκιώνη. Οι Πολωνοί μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι όταν ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, όμως στη συνέχεια η ομάδα από τη Βερκνάγια βρήκε τις λύσεις. Ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ, ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ και ο Πίτσφορντ σημείωσαν από μία νίκη στα τέσσερα σετ.

Στον δεύτερο αγώνα της οκτάδας, η, επίσης, ρωσική Όρενμπουργκ επιβλήθηκε με 3-0 σετ της δανέζικης Ρόσκιλντε. Εκεί συνάντησε δυσκολίες μόνο ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας στην αρχή, όταν «έκαμψε» πολύ δύσκολα με 3-2 σετ (και 6-4 το «κόντρα») τον Δανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, Μίκαελ Μέιζ. Ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ συμπλήρωσαν την τριάδα.

Η «οικοδέσποινα» Μπορούσια επιβλήθηκε της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-1 σετ. Μίνι έκπληξη δημιούργησε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μοντέιρο κόντρα στον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον στο τρίτο στη σειρά ματς (3-2), αλλά οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χάρη σε δύο νίκες του Γερμανού Τίμο Μπολ (δύσκολα η πρώτη με 3-1 σετ απέναντι στον Νιγηριανό Μπόντε Αμπιόντουν) και μία του Σουηδού Άντον Σέλμπεργκ.

Το κλείσιμο των προημιτελικών ήταν συγκλονιστικό. Η Ενεμπόν έπιασε συνολικά τρομερή απόδοση κι έβαλε αμέσως σε μεγάλα ζόρια τη Σααρμπρίκεν. Ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ νίκησε αρχικά τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα 3-1 σετ και ακολούθως ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ έκαμψε τον Κινέζο Κουν Σανγκ με 3-0! Η Σααρμπρίκεν βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο», αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να «γυρίσει» την κατάσταση. Ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς μείωσε σε 1-2 όταν λύγισε τον Δανό Άντερς Λιντ με 3-2 (6-3 το πέμπτο σετ). Ο Κουν έχανε 0-2 σετ από τον Νούτινκ και επικράτησε με 3-2 σετ και 6-4 στο φινάλε. Κι αργότερα ο Φρανζίσκα είδε τον Οσάρ να τον ισοφαρίζει από 2-0 σετ, αλλά επικράτησε με 6-4 στο πέμπτο σετ και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη πρόκριση.

Στους ημιτελικούς της Πέμπτης, στις 18:00 ώρα Ελλάδας η ουσιαστικά γηπεδούχος Μπορούσια κοντράρεται με τη UMMC και στις 21:30 θ’ ακολουθήσει η αναμέτρηση του πρώτου φαβορί, της Όρενμπουργκ, με τη Σααρμπρίκεν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube